Поломки в пральній машині Electrolux

Поломки в пральній машині Electrolux

Якщо у вас є пральна машина Electrolux, то її поломка або збій у роботі може вас засмутити.

Хорошою новиною є те, що пральні машини Electrolux є надзвичайно надійними, і більшість проблем дуже легко усунути.

Найбільш поширеними проблемами пральних машин Electrolux є: зламана мішалка, зламані обертачі, протікання бака, незвичайний шум або зайва вібрація, туга робота двигуна, протікання дверного ущільнювача, знос ременя, протікання мотора та інше.

Тим не менш, завжди корисно навчитися діагностувати пломку самостійно, щоб не викликати майстра в ситуаціях, коли рішення під силу вам.

У цій статті ми дамо загальне уявлення про те, як самостійно відремонтувати пральну машину Electrolux.

Проблеми з пральною машиною Електролюкс

Давайте розглянемо найпоширеніші проблеми. У діагностиці неполадки, вам також може допомогти інформація про коди помилок пральних машин Електролюкс.

  1. Пральна машина Electrolux не зливає воду:

Це, мабуть, найпоширеніша проблема з пральними машинами Electrolux, а також одна з тих, яку легше вього вирішити.

Якщо у пральній машині виникла проблема зі зливом води, просто зніміть панель з передньої частини машини та очистіть область зливу. Переконайтеся, що у зливі немає сторонніх предметів, таких як ворс або ганчірки.

Також не забудьте очистити фільтр, розташований в нижній частині зливного отвору. Якщо все це було зроблено, ваш дренажний піддон повинен бути порожній і готовий до використання.

Тепер підставте під злив відро або пластикову ємність і увімкніть подачу води, щоб перевірити, чи нормально відбувається злив.

2. Пральна машина не крутиться:

Ця проблема може виникнути, коли важіль мішалки не може вільно переміщатися вгору та вниз або вліво та вправо.

По-перше, переконайтеся, що вузол мішалки не зламаний. Якщо він не зламаний, то подивіться, чи зможете ви визначити, що заважає обертанню мішалки.

Обрив дроту чи щось інше? Якщо ви не можете визначити, що не так з мішалкою, зніміть панель з передньої частини пральної машини та уважно огляньте ремінь.

Можливо, щось застрягло у ремені. Якщо це так, просто видаліть зайве і поверніть панель назад.

3. Пральна машина Electrolux не вмикається:

Якщо ваша пральна машина взагалі не вмикається або вмикається лише на кілька секунд, а потім зупиняється, можливо, проблема в електроживленні.

Спочатку перевірте всі з’єднання проводки на задній стороні пральної машини. Чи надійно вони закріплені? Якщо так, то зніміть їх та уважно огляньте на наявність ознак пошкодження або послаблення кріплення.

Крім того, переконайтеся, що всі вилки та вимикачі правильно підключені, а електричний шнур не зношений і не пошкоджений будь-яким чином.

Якщо проблема залишається, перевірте автоматичний вимикач. Переконайтеся, що він не знаходиться у положенні “вимкнено”. Якщо це так, просто увімкніть його.

4. Незвичайний шум, скрегіт:

Більшість пральних машин Electrolux мають усередині двигун, який рухає мішалку. Цей двигун зазвичай видає звук, що дзижчить при обертанні.

Якщо ви чуєте незвичайний шум, що походить від пральної машини, або двигун видає дивний шум, уважно огляньте двигун.

Перше, що потрібно зробити, це переконатися, що двигун не пошкоджений та не зламаний. Якщо двигун пошкоджений, зніміть його з пральної машини та уважно огляньте на наявність ознак пошкодження.

Важливо! Робіть це якщо ви хоч трохи знаєтеся на конструкції вашої пральної машинки і в роботі двигуна.

Якщо пошкоджень ви не виявите, то переконайтеся, що ремінь правильно під’єднаний і натягнутий на двигуні. Якщо з двигуном все гаразд, то у вас може бути інша проблема.

Якщо проблема не вирішена, викликайте майстра для ремонту.

5. Виток дверного ущільнення:

Ущільнювач дверцят пральної машини Electrolux має гумову прокладку, яка входить у металеву рамку. Згодом ущільнення може зношуватися і втрачати здатність створювати повітронепроникне ущільнення.

По-перше, переконайтеся, що всі гвинти щільно прикріплені до дверей.

Якщо гвинти не закріплені надійно, вийміть гвинт із дверцят і затягніть його.

Зрештою, якщо ущільнення не працюють належним чином, віднесіть двері до сервісної компанії з ремонту побутової техніки.

6. Пральна машина Electrolux втрачає потужність:

Це може статися у разі увімкнення машини або вимкнення подачі води.

Це дуже засмучує, тому що ви можете подумати, що усунули проблему, але вона повернеться за кілька годин. Проблема викликана поганим електричним контактом десь у пральній машині.

Спочатку перевірте з’єднання двигуна та мішалки. Якщо зі з’єднаннями все гаразд, зніміть панель доступу та переконайтеся у відсутності ослаблених проводів.

7. Вібрація від двигуна чи коробки передач

Двигун пральної машини може бути пошкоджений, що може спровокувати вібрацію техніки.

Причиною несправності мішалки часто є брудні підшипники або зношені шестірні. Якщо несправні підшипники, то ви чутимете не тільки вібрацію, але й деякий скрегіт або стукіт при роботі пральної машинки. Необхідно замінити ці деталі.

8. Витік води з пральної машини:

Витік може відбуватися з будь-якого місця, якщо ви помітили, що вода капає з передньої частини пральної машини, можливо у вас проблема з вузлом насоса. Якщо у вас є можливість замінити його.

Висновок:

Пральна машина Електролюкс одні з кращих на ринку. Вже більше століття це найвідоміша торгова марка. Але як і будь-яка техніка – пральні електролюкси теж можуть ламатися. Ця стаття написана, щоб допомогти вам навчитися вирішувати поширені проблеми з пральними машинами Electrolux та швидко їх усувати.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту