Чи можна прати взуття в пральній машині автомат

Чи можна прати взуття в пральній машині автомат

Нерідко можна кинути взуття в пральну машину, щоб добре і швидко відпрати його, але чи нормально це? Пральна машина — це інвестиція, і важливо розуміти, як те, що зазвичай роблять люди, може вплинути на її продуктивність.

Чи можна прати взуття у пральній машині?

Відповідь — так, здебільшого. Це не зашкодить пральній машині, але цей процес може бути не найкращим вибором для взуття. Ось кілька речей, про які слід пам’ятати:

  • Деякі виробники попереджають, що прання кросівок чи мокасин руйнує клей та скорочує термін служби взуття.
  • Часто взуття стає меншим при пранні в машині, особливо спортивне взуття.
  • Уникайте прання взуття зі шкіри або замші. Вода може зашкодити матеріалу.
  • Взуття з будь-якими прикрасами, такими як вишивка або каміння, може їх втратити.

Тим не прання кросівок, це чудовий вибір для білого взуття, тому що допомагає зберегти колір.

Як правильно і на якому режимі випрати взуття в пральній машині

Найкраще почати з читання етикетки на взутті, якщо вона є. Як і на одязі, іноді на взутті є етикетка, на якій вказано, як найкраще безпечно його чистити.

Як тільки з етикетки ви дізнаєтеся, що машинне прання дозволене для вашого взуття, підготуйте його до такого прання:

  • Зніміть шнурки.
  • Видаліть будь-яке стійке забруднення або сміття, яке вам не потрібне у вашій машині. Наприклад, якщо ви наступили на жувальну гумку, ви повинні видалити її перед пранням взуття.
  • Також видаліть усі додані устілки. Наприклад, якщо ви додаєте устілки гелю, щоб зробити взуття зручнішим, приберіть їх.

Чим краще ви підготуєте взуття, тим чистіше воно виглядатиме після прання. Зосередьтеся на деталях взуття та заздалегідь потріть їх, наприклад, смуги або навколо люверсів.

Тепер все готове до прання. Покладіть взуття в сітчастий мішок для білизни або наволочку, щоб воно не зачепилося за щось. Додайте кілька рушників у пральну машину, щоб збалансувати навантаження та знизити рівень шуму. Додайте миючий засіб у пральну машину та встановіть її на холодний делікатний режим. Тепер можна прати.

Поради від професіоналів

Ось кілька додаткових порад для правильного прання взуття:

  • Покладіть шнурки в наволочку, нехай перуться  разом із взуттям.
  • Використовуйте рідкий миючий засіб для такого прання. Тримайте подалі від порошкоподібного миючого засобу, тому що воно може накопичуватися всередині взуття.
  • Якщо взимку на вашому взутті з’явилися сольові плями, стирайте їх окремо. Змішайте у мисці трохи білого оцту з рівними частинами води. Нанесіть суміш на сольові плями і дайте їм висохнути.
  • Не кладіть взуття в сушарку для білизни. Тепло руйнує клей на взутті, що призведе до розклеювання. Найкраще сушіть взуття на повітрі.

Якщо з взуттям все гаразд, але настав час ремонтувати пральну машину, дозвольте нашим фахівцям допомогти вам та повернути вашу техніку до ладу. Компанія helpservice.kiev.ua ремонтує пральні машини на дому в місті Києві. Майстри виїжджають для здійснення ремонту пральної машини до наступних районів Києва: у Святошинський, Солом’янський, Деснянський, Дарницький, Подільський, Оболонський, Дніпровський, Шевченківський, Печерський, Голосіївський, а також у місто Бровари.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту