Заміна манжети люка пральної машини

Заміна манжети люка пральної машини

Часто, з метою економії коштів на ремонт пральних машин виникає бажання самому усунути поломку. У цій статті ми розглянемо, як провести заміну манжети люка пральної машини.

Однак, хочемо зауважити – ремонт пральних машин автоматів є досить трудомістким процесом, що вимагає деяких знань і умінь, тому краще довірити ремонт даної техніки професійним майстрам.

Чому може зламатись манжета люка

Манжета дверцят пральної машини автомат – це кільце ущільнювача з гуми. Основне його призначення – герметизація люка. Манжета в пральній машині необхідна, щоб захистити електричні деталі від води та піни.

У разі пошкодження манжети, пралка перестає бути герметичною, що призводить до витоку води, а це, в свою чергу, призводить до сумних наслідків, аж до замикання або потопу.

Манжета люка не підлягає відновленню, а тільки повній заміні, якщо розрив виник на згині або у важкодоступному місці.

Для початку необхідно виявити причини, що спричинили виникнення дефекту. Поломка манжети є тріщиною або розривом, через який протікає вода. Дуже часто через пошкодження манжети під пралкою можна спостерігати підтікання води.

Серед причин може бути – природне зношування або застосування неякісного прального порошку, який впливає на руйнування структури гуми.

Найпоширеніша причина пошкоджень манжети є металеві деталі, що випадково потрапили в барабан прання. Рекомендуємо перевіряти кишені одягу перед тим, як закинути прання, щоб уникнути попадання в барабан сторонніх предметів.

Ремонт манжети

Не поспішайте міняти манжету пральной машини, проконсультуйтеся зі спеціалістом, можливо, у вашому випадку ущільнювач можна відремонтувати.

Якщо зношування ущільнювача відбулося з боку або вгорі, то можна спробувати підклеїти його, замість того щоб витрачатися на повну заміну. До того ж, на деякі моделі пральних машин буває складно знайти запчастини.

Як відновити ущільнювач

Ми вже з’ясували, що поломка ущільнювача дверцят призводить до протікання води. Щоб усунути цю неполадку, нам може допомогти гумова накладка.

Для проведення подібного типу ремонтних робіт знадобляться:

  • Гумовий пластир, накладка.
  • Уайт-спирт.
  • Супер клей.
  • М’яка тканина чи вата.

Послідовність дій

Закріпіть хомут двома хомутами до передньої стіночки та бака прання. Спочатку знімаємо перший затискач і акуратно від’єднуємо манжету від стінки. Далі знімаємо другий хомут та виймаємо манжету.

Розправляємо ущільнювач, щоб знайти пошкоджену ділянку. Добре знежирюємо це місце ватою, промоченою в уайт-спирті, захоплюючи зону 15 мм навколо пошкодження. Майбутню латку теж треба знежирити.

Після того, як уайт спирт висох, можна приклеювати латку наклавши суперклей на пошкоджене місце з нахлестом в 15 мл і приклавши латку. Через кілька хвилин латка приклеїться і ущільнювач можна встановлювати назад.

Як зняти та замінити манжету

Якщо ж ущільнювач люка порветься внизу, на згині або важкодоступному місці, то його необхідно замінити на новий.

Зверніть увагу! Не варто купувати ущільнювач від інших моделей пральних машин, використовувати аналоги за типом, зовнішнім виглядом, оскільки вони можуть не підійти. Вибирайте манжети, що відповідають вашій моделі та бренду.

Заміна ущільнювача в пральній машині починається зі зняття старого, пошкодженого.

Для проведення процедури заміни вам знадобляться:

  • дві прямі викрутки;
  • круглогубці
  • мильний розчин;
  • маркер.

Починайте ремонт з відключення пральної машини від електричного живлення.

Акуратно знімаємо два хомути, якими ущільнювач кріпиться до передньої стінки та корпусу бака прання.

Відкрутивши передню частину, необхідно послабити та зняти перший затискач. У деяких пральних машинах це можуть бути пластикові застібки з клямками, у деяких – металеві затискачі, які затягнуті пружиною або гвинтом. У кожному з варіантів буде потрібна плоска викрутка.

Відтягніть пружину назад і послабте її, відкрутіть гвинт і потягніть хомут на себе. Після цього знімаємо затискачі, підчепивши викруткою.

Знімаємо передній хомут

замена уплотнителяНаступне, що необхідно зробити видалити зовнішній і внутрішній хомути. Якщо затискач дротяний, його можна витягнути, відкрутивши гвинт або підчепивши плоскою викруткою пружину.

Знімаємо другий хомут

Після зняття переднього хомута приступаємо до вилучення внутрішнього. Для цього на обідку знайдіть маркування або позначте маркером місце пошкодження ущільнювача. Це пошкодження потрібно очистити від бруду мильним розчином.

Установка ущільнювача

Для закріплення нового ущільнювача використовуйте поглиблення, яке є в ньому і допомагає зафіксувати деталь.

Найзручніше взяти манжету зсередини і натискаючи пальцями, надягти її на край бака, фіксуючи по колу. Щоб уникнути прослизання, монтаж гуми краще робити з двох сторін з деяким зусиллям натискання назустріч один одному.

Завершення роботи:

  1. Потрібно натягнути ущільнювач на баку, намагаючись при цьому закріпити внутрішню частину гумки по колу.
  2. Для встановлення внутрішнього хомута під час регулювання відверніть до необхідного діаметра, встановіть у встановлене місце та затягніть. Якщо він пружний, зафіксуйте його в одній точці, просмикніть викруткою в отвір замка люка. Потім за допомогою викрутки розподіліть ущільнювач по колу.
  3. Останнім етапом є встановлення зовнішнього хомута, для його встановлення можна використовувати круглогубці.

Перевіряємо результати

Після встановлення манжети необхідно перевірити її герметичність. Запустіть пральну машину в режимі полоскання.

Після закінчення прання огляньте дно, підлогу та сам ущільнювач на наявність течі. Якщо заміна манжети проведена правильно, слідів води бути не повинно.

Нагадуємо якщо у вас немає достатніх знань, рекомендуємо вам все ж таки викликати майстра для ремонту вашої прання.

Запитання, відгуки та пропозиції:
    Коментар от , Добрый вечер Какая стоимость замены манжеты на машинке Електролюкс ?
    Коментар от , Добрый вечер, все зависит от модели вашей стиральной машинки Electrolux. Позвоните нам или оставьте ваш номер через форму сайта и менеджер ответит на ваши вопросы.
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту