Пральна машина з прямим приводом, особливості пристрою

Пральна машина з прямим приводом, особливості пристрою

Для того, щоб чітко зрозуміти, в чому відмінності одних пральних машин від інших, давайте розберемося, як влаштовані звичайні пральні машини автомат. Цей технічний прилад обладнаний робочим приводом через ремінь.

Це означає, що в корпус пральної машини встановлений двигун, який завдяки з’єднанню шківа і приводного ременя створює рух барабана. Якщо вам хоч трохи відомо, як влаштований автомобіль, то ви знайдете деяку схожість.

Сучасні пральні машини автомат із прямим приводом мають деякі відмінності. У прямопривідних машинах двигун встановлюється прямо на барабані. Такі елементи як ремінь та шків у цю конструкцію не встановлюють. Двигун та бак складають єдине ціле. Така конструкція має деякі плюси, але, на жаль, не позбавлена ​​мінусів.

Пральна машина з прямим приводом

Плюси прямого приводу

Давайте розберемо, які ж переваги отримує власник пральної машини з прямим приводом.

  • Дані моделі дозволяють своїм власникам не перейматись за ремінь, який у ремінних моделях часто зношується та потребує заміни.
  • Агрегат з прямим двигуном краще збалансований і завдяки цьому працює тихіше, практично не створюючи ефект стрибків при віджиманні.
  • Завдяки надійно закріпленому барабану, не відбувається зайвих бовтань із боку в бік, що покращує якість прання, тому що речі у пральних машинах з прямим приводом не так ушкоджуються.
  • Такий двигун служить довше і не потребує додаткового спеціального обслуговування довгий час.
  • Енергозбереження агрегату трохи збільшується. Звичайно, це не значна економія, але вона є.
  • У пральних машинках з прямим приводом за замовчуванням встановлюється система управління, яка визначатиме вагу білизни, контролює швидкість обертів барабану, кількість води, що надходить, нагрівальний елемент для отримання гарячої води і термодатчик, для регулювання потрібної температури води.
  • Прямо приводна пралка може за один раз випрати більше речей, ніж ремінний агрегат.
  • Ще один плюс цієї техніки, це досить великий гарантійний термін на двигуни – до 10 років.

Мінуси прямого приводу

Чи справді пральні машини з прямим приводом настільки хороші чи в конструкції є недоліки? Розберемося уважніше.

  • Серед недоліків цієї техніки – близькість розташування мотора від барабана. Якщо в машині тече сальник, двигун може мати контакт з водою, що призведе до поломки двигуна. Але саме ця ситуація не вважатиметься гарантійною, оскільки несправність була у сальнику. У цьому випадку ремонт потрібно буде здійснювати самотужки. Оскільки двигун пральної машини – це найдорожча деталь, то простіше придбати нову пральну машину, ніж ремонтувати її.
  • Ще одним істотним недоліком пралок з прямим приводом є знос підшипників. Як ви вже могли здогадатися, заміна підшипників не найдешевший ремонт і здійснити його самостійно, без допомоги професійного майстра, не просто.
  • Деякі моделі такої побутової техніки можуть мати підвищений рівень шуму при наборі та відкачуванні води. Це пов’язано з якістю та технічними характеристиками насосів.
  • Крім того, пральні машини з прямим приводом мають «розумні» функції, про які ми згадали у перевагах. Так ось якщо з ладу вийде електронний модуль, то ремонт також виявиться дорогим.
  • Ну і, мабуть, найголовніший недолік цієї техніки – найвища вартість. Як і будь-яка високотехнологічна «розумна» новинка, такі побутові прилади просто дуже дорогі.

Ну що ж, плюси і мінуси пральних машинок з прямим приводом тепер вам відомі – вибір за вами.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту