Пральна машина погано віджимає білизну, причини

Пральна машина погано віджимає білизну, причини

Ваша пральна машина перестала віджимати білизну? Розглянемо кілька простих порад, як самостійно знайти причину проблеми та вирішити її.

1. Джерело живлення

Насамперед, якщо ваша пральна машина перестала крутити барабан, перевірте правильність підключення всіх розеток та відсутність перебоїв у подачі електроенергії. Вимкніть машину від мережі на кілька хвилин, перш ніж знову підключити кабель живлення та перезапустити машину.

2. Програми та опції пральної машини

Перевірте вибрану програму та активовані опції. Якщо ви вибрали зупинку полоскання, це нормально, що ваша пральна машина не віджала, ця опція деактивує цикл віджимання.

При зупинці полоскання білизна залишається у воді для останнього прання протягом необхідного вам часу: ви можете запустити віджимання пізніше і запобігти зминання білизни, якщо ви не можете відразу його повісити.

Ви також можете перед запуском віджиму дістати дуже ніжний одяг, який іноді не витримує трохи жорсткого віджиму.

Якщо ви активували функцію зливу, у вас також не буде віджимання. Ця функція дозволяє зливати воду з барабана без віджиму.

Нарешті, деякі пральні машини оснащені програмами, що автоматично відключають цикл віджиму, такими як нічна програма, щоб не шуміти і не будити сусідів.

У цих трьох випадках все, що вам потрібно зробити, це перезапустити програму, щоб усунути цю незручність.

3. Зливний фільтр

Перевірте стан зливного фільтра. Іноді дрібні деталі, іграшки або залишки одноразових серветок або тканин можуть потрапити з барабану, забити фільтр та порушити цикл віджимання.
При відкритті фільтра підкладіть ганчірку для підлоги, вода може витекти. Очистіть фільтр, помістивши його під гарячу воду або замочивши у білому оцті. Рекомендується чистити фільтр щомісяця.

Крім того перевірте зливний шланг пральної машини, який також може бути засмічений. Не соромтеся регулярно запускати програми 90° для очищення труб.

4. Дисбаланс чи барабан

Пральна машина може деактивувати програму, якщо виявить проблему з розподілом ваги. Все, що вам потрібно зробити, це відкрити дверцята барабана і вручну розподілити вміст. Після цього перезапустіть програму прання.
Намагайтеся уважно дотримуватись інструкцій з експлуатації машини, щоб не пошкодити її.

5. Зливний шланг

При огляді вашого фільтра та помпи ви не виявили жодних аномалій, можливо проблема пробуксовки походить від зливного шланга.
Зливний шланг також може бути заблокований одягом, такий як шкарпетки, тонка білизна чи монети.
Вам потрібно буде перевірити зливний шланг та прочистити його.

6. Лоток для миючого засобу

Коли ви завантажуєте миючий засіб у пральну машину, дотримуйтесь вказаної кількості. Занадто велика його кількість може заблокувати віджимання пральної машини.

Якщо ж ви перевірили всі ці моменти, але ваша пральна машинка, як і раніше, не віджимає білизну – викликайте кваліфікованого фахівця для ремонту. Компанія Helpservice.kiev.ua готова допомогти Вам у здійсненні ремонту пральних машин на дому в Києві та області.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту