Пральна машина Zanussi не зливає воду – 2 проблеми та швидкі рішення

Пральна машина Zanussi не зливає воду – 2 проблеми та швидкі рішення

Якщо пральна машина Zanussi не зливає воду, ви звернулися за адресою. У цій статті ми перерахуємо причини цієї проблеми та надамо прості кроки щодо їх усунення.

Пральна машина Zanussi не зливає воду – рішення

Якщо ваша пральна машина Zanussi не зливає воду, спочатку необхідно оглянути техніку. Хочемо зауважити, якщо ви сумніваєтеся у своїх силах – ви завжди можете викликати майстра для ремонту пральної машини Зануссі.

1. Забиті фільтри насоса (тільки для фронтальних пральних машин).

Згодом бруд та сміття з пральної машини можуть накопичуватися у фільтрі насоса та засмічувати насос. Якщо пральна машина Zanussi не зливає воду, це може бути вашою проблемою. Рекомендовано чистити фільтр раз на місяць, щоб запобігти засміченню.

Виконайте алгоритм нижче, щоб очистити фільтр у пральній машині Zanussi.

Крок 1. Перш ніж приступити до очищення, відключіть живлення пральної машини від розетки, щоб запобігти ураженню струмом.

Крок 2. Відкрийте панель доступу до фільтра (за потреби використовуйте плоску викрутку). Витягніть трубку аварійного зливу.

Крок 3. Поставте миску під трубку аварійного зливу. Відкрутіть ковпачок від трубки і дайте воді, що залишилась в машині, витекти.

Крок 4. Коли вся вода буде злита, надягніть ковпачок назад на шланг. Поверніть ручку фільтра насоса біля трубки аварійного зливу.

Крок 5. Витягніть фільтр із корпусу (тримайте поруч ганчірку на випадок, якщо вода проллється). Віднесіть фільтр у раковину, потім очистіть його від бруду, який скупчився в ньому.

Крок 6. Після очищення фільтра вставте його назад у корпус. Закриття можливе перед панеллю доступу.

Крок 7. Знову підключіть шнур живлення до розетки. Увімкніть машину і запустіть холостий цикл прання, щоб переконатися, що проблему вирішено.

2. Пошкоджений дренажний насос

Якщо ваша пральна машина Zanussi не зливає воду навіть після очищення фільтра, це може свідчити про пошкоджений зливний насос. Виконайте описані нижче дії, щоб замінити цю деталь.

Заміна зливного насоса у пральній машинці з фронтальним завантаженням.

Заміна пошкодженої зливної помпи в пральній машині Zanussi з фронтальним завантаженням, це здійсненне завдання.

Крок 1. Перед початком ремонту від’єднайте пральну машину від мережі.

Крок 2. За допомогою когось перемістіть пральну машину трохи вперед, щоб отримати більше робочого простору. Викрутіть болти на задній панелі машини, що кріплять дорожні панелі.

Крок 3. Посуньте грошову панель на кілька дюймів назад, щоб знайти її. Відкрийте дверцята пральної машини.

Крок 4. За допомогою плоскої викрутки або гострогубців обережно підтягніть фіксуючу стрічку навколо дверцят ущільнювача (щоб не пошкодити її).

Крок 5. Зніміть дверну заглушку з передньої панелі. Обережно нахиліть пральну машину назад, підкладіть опору під передню панель.

Крок 6. За допомогою викрутки послабте болти в нижній частині передньої панелі. Вийміть опору з-під машини, а потім опустіть машину.

Крок 7. Витягніть лоток для миючих засобів. Натисніть на маленький язичок у лотку, щоб звільнити його з корпусу.

Крок 8. Викрутіть болти на панелі керування поряд з отвором диспенсера за допомогою викрутки.

Крок 9. Викрутіть болти у верхній передній частині панелі. Обережно використовуємо всю передню панель корпусу. Від’єднайте дверний вимикач і джгути проводів панелі керування, щоб повністю вимкнути панель.

Крок 10. Відставте передню панель убік. Від’єднайте джгут дротів, прикріплений до зливного насоса під баком.

Крок 11. За допомогою обценьків під’єднайте пружинні хомути, перемкніть зливальний шланг і потім випускний шланг кріпитеся до насоса, посуньте їх на місце.

Крок 12. Від’єднайте кожен шланг від помпи (може витікнути трохи води, тому обов’язково тримайте поблизу ганчірку).

Крок 13. За допомогою торцевого ключа послабте болти, що закріплюють вузол насоса до корпусу. Витягніть зливний насос із машини та відправте його убік.

Крок 14. Підготуйте новий насос пральної машини до установки, розпакувавши його.

Крок 15. Встановіть новий дренажний насос на місце у корпусі. Закріпіть насос, вставивши болти.

Крок 16. Приєднайте джгут дротів до нового вузла дренажного насоса. Підключіть кожен шланг до отвору на насосі, а потім закріпіть їх, зсунувши фіксуючі затискачі на місце.

Крок 17. Обережно підніміть передню панель. Знову підключіть дверний вимикач та дроти панелі керування до передньої панелі.

Крок 18. Встановіть передню панель на корпус, використовуйте викрутку, щоб закрутити болти у верхній частині передньої панелі. Затягніть два гвинти біля отвору диспенсера.

Крок 19. Обережно нахиліть прилад назад і попросіть когось допомогти вам підтримати його. Використовуйте викрутку, щоб затягнути болти знизу.

Крок 20. Вийміть опору з-під машини, а потім опустіть машину. Покладіть мильницю назад у корпус.

Крок 21. Відкрийте дверцята пральної машини. Акуратно ущільніть навколо люка передньої панелі.

Крок 22. Скористайтеся плоскою викруткою для встановлення розмірної стрічки навколо ущільнювача дверного люка.

Крок 23. Встановіть панель на корпус, потім посуньте її вперед. Закріпіть панель, вкрутивши гвинти з хрестоподібним шліцем ззаду.

Крок 24. Знову підключіть пральну машину до розетки. Спробуйте увімкнути прилад і використовувати холостий цикл прання, щоб переконатися, що проблема вирішена.

Заміна зливного насоса в пральній машинці з верхнім завантаженням

Щоб замінити пошкоджений насос у пральній машині Zanussi з вертикальним завантаженням, виконайте такі дії:

Крок 1. Рекомендуємо від’єднати шнур живлення від розетки перед початком ремонту.

Крок 2. Наклейте скотч на кришку пральної машини, щоб закріпити її. Вставте інструмент, наприклад, шпатель під передні кути верхньої панелі (це звільнить засувки).

Крок 3. Викрутіть болти в нижній частині передньої панелі за допомогою викрутки. Підніміть панель вгору, а потім від’єднайте її від корпусу.

Крок 4. Від’єднайте джгут дротів від зливного насоса під баком. За допомогою плоскогубців стисніть пружинні хомути, що кріплять впускний та випускний шланги до насоса, і посуньте їх на місце.

Крок 5. Від’єднайте кожен шланг від зливного насоса.

Крок 6. За допомогою викрутки послабте болти, що кріплять дренажний насос до нижньої частини корпусу. Посуньте вузол насоса з місцем і викиньте його.

Крок 7. Підготуйте новий вузол насоса до установки, розпакувавши його. Встановіть новий насос у корпус, а потім затягніть болти за допомогою викрутки.

Крок 8. Приєднайте джгут дротів до нового насоса в зборі. Підключіть два шланги до відповідного порту на новому насосі.

Крок 9. Прикріпіть нові шланги до насоса, затиснувши пружинний хомут обценьками.

Крок 10. Підніміть передню панель і встановіть її на корпус. Закріпіть панель, вставивши болти у нижню частину.

Крок 11. Зафіксуйте панель керування пральної машинки на корпусі.

Крок 12. Вставте шнур живлення в розетку, потім спробуйте застосувати холостий цикл прання, щоб переконатися, що проблема усунена.

Сподіваємось, ця докладна інструкція допоможе вам вирішити проблему, якщо ваша пральна машина Zanussi не зливає воду. Якщо ж у вас виникли труднощі, телефонуйте і наші майстри приїдуть до вас додому та полгодять вашу пральну машинку.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту