Пральна машина Samsung не зливає воду – можливі причини та рішення

Пральна машина Samsung не зливає воду – можливі причини та рішення

Зіткнувшись з тим, що пральна машина Samsung не зливає воду, багато господинь замислюються про покупку нового автомата. Не потрібно заздалегідь засмучуватися і бігти за покупкою нової пральної машинки. Це поширена проблема, яка може бути викликана різними причинами та вирішення яких ми розглянемо нижче. У ряді випадків такі несправності, як засмічення фільтра, насоса або каналізації, можна усунути самостійно. Більш серйозну поломку допоможе вирішити спеціалізований центр ремонту пральних машин Самсунг.

Засмічився зливний фільтр

Одна з найчастіших причин, коли пральна машина не зливає воду і не віджимає – засмічення зливного фільтра, який призначений для затримування сміття та великих частинок. Якщо його забито, то вода залишиться в баку після закінчення прання. Регулярно перевіряйте та очищайте фільтр, щоб уникнути засмічення. Для цього слід відкрити кришку на передній панелі внизу машини, вийняти деталь та ретельно промити під струменем води.

Несправний зливний насос Samsung

Якщо ваша пральна машина Samsung не віджимає та не зливає воду, а фільтр у порядку, можливо, проблема криється у несправності зливного насоса. Насос відповідає за відкачування води з бака і може вийти з ладу через механічне зношування або електричну несправність. У такому разі машина гудітиме, але вода не йтиме. Перевірте насос на предмет засмічення та механічних пошкоджень. Можливо, потрібно замінити зливний насос пральної машини Samsung, це робота яку краще довірити майстру.

Засмоктування зливного патрубка або насоса

Засори в зливному патрубку або насосі також можуть бути причиною, чому пральна машина Самсунг не віджимає і не зливаючи при цьому воду. Найімовірніше засмічення викликане накопиченням сміття або частинок текстилю. Регулярно перевіряйте патрубок щодо забруднень. Для цього від’єднайте зливний шланг від насоса, акуратно видаліть все зайве і ретельно промийте його. Якщо проблема не вирішується, зверніться до фахівця для перевірки насоса та його патрубка та відновлення нормальної роботи пральної машини.

Проблеми зі зливальним шлангом у місцях з’єднання з каналізацією

Іноді причина, чому пральна машина Samsung не зливає воду, полягає у зливному шлангу. Перевірте його на предмет засмічення, перегинів або витоків, особливо в місцях з’єднання з каналізацією. Проблеми можуть виникати через неправильне встановлення шлангу, механічних пошкоджень або зносу. Загин шланга не дає воді нормально зливатися або рідина йде досить повільно. Відключіть шланг від пральної машини та каналізаційної труби, розрівняйте місця перегинів, огляньте на предмет пошкоджень, промийте. Якщо це не вирішить проблему, виходом із стану буде купівля нового шлангу.

Проблеми з платою управління

У поодиноких випадках несправності пральної машини Samsung еко бабл виникають у платі управління. Електронні компоненти можуть вийти з ладу через перегрівання, перепади напруги або контакт з водою. Якщо всі вищезгадані причини були виключені, але проблема не усунена, вирішення цього завдання краще довірити фахівцям з досвідом діагностики, ремонту та заміни електронного модуля.

Режим зливу в пральній машині Samsung

Якщо ваша пральна машина не зливає воду, переконайтеся, що ви вибрали правильний режим зливу у пральній машині Samsung. У деяких моделях вбудовано спеціальну функцію для зливу води, яку слід активувати перед початком процесу.

Будь-яка поломка, за якою пральна машина Samsung не зливає воду, має своє рішення, і в більшості випадків усувається самостійно. Важливо регулярно перевіряти та очищати зливальний фільтр, патрубок та шланг, а також звертати увагу на стан зливного насоса. У разі сумнівів чи складних несправностей, пов’язаних із електронікою, рекомендується звернутися до професіоналів. Таким чином, ви зможете зберегти свою пральну машину в робочому стані та уникнути додаткових витрат на ремонт.

 

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту