Пральна машина не відкривається

Пральна машина не відкривається

Якщо пральну машину не вдається відкрити, зазвичай на це є причина: може бути ситуація, що легко усувається, або ж поломка, а іноді дефект.

Давайте розберемо кілька ситуацій та причин, за якими дверцята у пральній машині будуть заблоковані і що робити у цих випадках.

У машині є вода

Причина, через яку люк пральної машини буде заблоковано – вода в машині. Якщо з якихось причин воду не вдалося відкачати повністю, а її в машині все ще занадто багато, датчик запобігає відкриття дверцят пральної машини. Так що тут причина не в замку і не в двері, а ще десь.

Причинами цієї ситуації можуть бути:

  • ворсовий фільтр забився;
  • зливний шланг забився;
  • насос зламаний.

Зламаний замок

Інша причина, з якої дверцята пральної машини не відкривається – зламався дверний замок!

Розберемо ці дві ситуації. Інформація нижче повинна допомогти крок за кроком розібратися в суті помилки та, в ідеалі, негайно її виправити. Щоб пральна машина знову нормально відкривалася та білизну можна було дістати!

Важливо: не тисніть на дверцята і не смикайте її силою, це погана ідея.

Без паніки – 5 хвилин після завершення циклу

Сучасні пральні машини часто не відчиняють дверцята відразу після закінчення циклу прання. Тому немає нічого поганого в тому, щоб почекати 5 хвилин після завершення циклу прання, перш ніж знову намагатися відкрити дверцята. Відкладений таймінг відкриття дверцят після закінчення циклу прання встановлено практично у всіх сучасних пральних машинках.

Якщо ж через 5 хвилин дверцята все ще не відчинилися, уважно подивіться чи не залишилася у вашому агрегаті вода.

Блокування дверцят – у барабані присутня вода

Якщо пральна машина не відкривається, це може бути пов’язане з тим, що машина все ще має воду. В цьому випадку воду треба злити вручну. Для цього можна користуватися нижнім зливним фільтром. Тепер зачекайте ще пару хвилин і спробуйте відчинити дверцята. Якщо причиною блокування люка була наявність води в барабані, після зливу води люк повинен відкритися.

УВАГА! При зливі води через зливний фільтр її може вилитися багато! Будьте готові підставити якусь миску з невисокими бортиками під нижній зливний шланг і тримайте під рукою ганчірку для підлоги.

Якщо блокування замка було через залишок води у машинці, рекомендуємо перевірити насамперед справність насосу.

Зламаний замок

Якщо ж люк пральної машинки заблокований, а всередині барабана немає води, то велика ймовірність того, що зламався замикаючий замок люка.

Однак для вирішення цієї проблеми необхідно розрізнити, який замикаючий механізм встановлений у вас на дверцятах: механічний або електронний.

В обох випадках машину необхідно спочатку відключити від джерела живлення.

У разі електронного замикача, на дверний замок більше не подається живлення, і пральну машину можна буде відкрити. Можливо, варто почекати кілька хвилин, доки замок відкриється. Якщо це не спрацює, явно погнутому дверному замку можна допомогти “ніжним” постукуванням по стопорному штифту.

Якщо двері відчинені, є підстави для святкування. Але радість буде не дуже довгою, адже ясно одне: замок дверей потрібно замінити!

При механічних замках передбачено аварійне розблокування дверцят пральної машини. Як саме це працює, можна знайти в інструкції з експлуатації техніки, так як моделей безліч і для кожного окремого випадку може бути різний підхід.

Після аварійного розблокування дверцят – пральна машина також неминуче має відкритися, легке постукування допоможе і тут.

Дверцята заблоковані – трюк зі шпагатом

Якщо нічого не допомагає, останній варіант, спробувати відкрити двері за допомогою мотузки або як ще це називають тонкий шпагат. Нитка має бути довжиною близько 1 метра та стійкою. Шпагат розтягується навколо дверей, як ласо, починаючи з ручки. Обережно потягнувши за протилежну сторону двері, робиться спроба штовхнути стопорний штифт двері вліво, щоб, нарешті, відкрити двері. Тепер двері повинні бути відчинені! Вітаємо! Білизна врятована.

Але якщо нічого не допомогло, і пральна машина, як і раніше, не відкривається, залишається єдиний варіант – взяти трубку і викликати майстра.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту