Пральна машина LG не працює при віджимі

Пральна машина LG не працює при віджимі

Нове покоління пральних машин приголомшує своїми функціональними можливостями. Але, як би виробники не вдосконалили ПМА, основними їх функціями залишаються прання та віджимання білизни, від якості яких залежить загальне враження про техніку. І якщо пральна машина LG не працює при віджимі, інші функції відходять на другий план.

Розібратися в причинах такої поведінки побутової техніки та усунути їх у будь-який зручний для вас час завжди раді фахівці нашої майстерні з ремонту пральних машин у Києві Helpservice.Kiev.ua.

Причини та способи усунення проблеми

Пральна машина може не перейти на віджим через вибір програми, що виключає цю функцію, неправильного завантаження білизни, занадто великого об’єму, важкою вагою або навпаки, недостатьньою вагою. Ці причини не вважаються поломками та легко виправляються.

До серйозніших проблем чому пральна машина не набирає обертів при віджимі і коли варто звернутися за допомогою до сервісного центру, належать:

Проблеми з електронікою: Несправності в модулі керування або інших електронних компонентах машини також спричиняють проблеми з віджимом. Кожен компонент відповідає за свою ділянку роботи та вихід з ладу одного, провокує некоректну роботу іншого.

Дисбаланс барабана: Якщо білизна завантажена правильно, але пральна машина все одно не працює при віджимінні, причиною може бути дисбаланс барабана, що спричинений неправильною установкою обладнання.

Зношені амортизатори: Пральна машина LG трясе при віджимі у разі зносу амортизаторів. Через зношену деталь машина не зможе набрати обертів і віджати білизну.

Зносилися щітки мотора і розтягнувся ремінь: Тільки в машинах з колекторним типом двигуна можуть виникнути ці проблеми. Зношені щітки не дають барабану можливості обертатися загалом, не кажучи вже про віджимання.

Непридатний датчик Холла: Тахогенератор відповідає за обороти двигуна і визначає їх швидкість. Несправний датчик не подає сигнал модулю про частоту обертів, і обертання барабана не відбувається.

Вийшов з ладу пресостат: Датчик, призначений для контролю рівня води, зламався і плата керування не отримує сигналу про її кількість. Перехід на віджимання у такому разі не відбудеться.

Проблеми з двигуном: Проводи, що перегоріли або окислилися, викликають проблеми в роботі двигуна, через несправність якого барабан не зможе набрати потрібних обертів і віджати білизну. Робота машини при цьому під великим питанням в принципі.

Зношені підшипники: При підшипниках, що зносилися, у міру збільшення швидкості обертання барабана, буде збільшуватися вібрація і гуркіт. Білизна при цьому залишиться не віджатою. Також, це може бути причиною чому пральну машину трясе у разі віджиму.

Збій у роботі зливного насоса: Сміття, що осіло, дрібні деталі одягу, накип від використаної води та інше, засмічують насос, і перешкоджають вільному зливу, що призводить до проблем з віджимом.

Як уникнути поломки

Будь-яку несправність легше запобігти, ніж виправити. Щоб продовжити термін служби пральної машини, дотримуйтесь таких нехитрих правил:

  • При складних поломках – звертайтесь до сервісного центру. Безпомилково визначити вузол, що перегорів, і відремонтувати електронний “мозок” пральної машини без точної діагностики, “на око”, неможливо. Непрофесійне втручання у роботу електроніки ускладнює завдання навіть кваліфікованим майстрам і тягне за собою ще більші фінансові витрати.
  • Проводьте регулярне ТО та дотримуйтесь правил експлуатації побутової техніки. Це допоможе підтримувати вашу пральну машину LG у чудовій робочій формі багато років.
  • Слідкуйте за станом зливної системи, каналізації та фільтрів. Час від часу чистіть всі елементи. Уникайте різких загинів усіх шлангів.
  • Встановлюйте машину, дотримуючись рекомендацій в інструкції або зверніться до фахівців.
    Для зменшення вібрацій, якщо це не спричинено поломкою, можна використовувати спеціальний килимок або підставки.

Висновок

Причин, чому пральна машина LG перестала віджимати білизну, може бути багато, а розумне рішення одне – своєчасне звернення до ремонтної майстерні Helpservice.kiev.ua. Наші майстри не тільки знайдуть причину несправності, а й грамотно її усунуть, гарантуючи при цьому якість роботи та деталей.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту