Пральна машина Bosch не крутить барабан

Пральна машина Bosch не крутить барабан

Пральна машина Bosch перестала раптом крутити барабан – не поспішайте викликати майстра з ремонту, насамперед перевірте, чи не перевантажена ваша машина і заберіть зайву білизну. Запустіть процес прання знову.

Якщо це не допомогло – звертайтеся за допомогою до спеціалістів Helpservice.kiev.ua, адже причин такої поведінки може бути кілька і самотужки важко розібратися, де саме стався збій.

Основні причини, чому барабан не крутиться

Основні причини, чому не крутиться барабан у пральній машині Bosch та як їх виправити:

  • Порвався ремінь

Барабан пральної машини приводить у дію ремінь шляхом з’єднання його з двигуном. Оскільки робота даного вузла пов’язані з великим навантаженням, то поломка приводного ременя досить поширена. Ремінь може порватися, розтягнутися або просто злетіти через знос або перевантаження. Якщо тривалий час машинка не вмикалась це також може стати причиною непридатності ременя.

Якщо при ручному впливі барабан піддається обертанню без особливих зусиль, а при пуску прання чути звук працюючого мотора, при цьому барабан залишається нерухомим – швидше за все ремінь просто злетів. Потрібно витягнути задню або верхню кришку пральної машини та повернути її на місце. Якщо ж знадобиться заміна порваного приводу – потрібно зняти старий ремінь і встановити новий.

Звучить просто, але на практиці цей процес може вимагати деяких навичок та інструментів, тому якщо ви не впевнені у своїх здібностях, краще зверніться до професіоналів.

  • Стерлися щітки двигуна

Іншою поширеною причиною проблем із обертанням барабана є знос щіток двигуна. Щітки – це деталі, які контактують із комутатором двигуна та забезпечують його роботу. При їх зносі двигун перестає працювати коректно і барабан не в змозі набрати потрібні оберти, що може призвести до повної його зупинки. Також прямим доказом того, що проблема у щітках – поява іскор при обертанні барабана.

У пральних машинах із колекторним двигуном щітки не підлягають ремонту, їх потрібно міняти. Для цього процесу необхідно частково розібрати пральну машину, витягти двигун і замінити щітки, що зносилися, на нові.

Хоча заміна щіток не відноситься до дуже складної процедури, без певних знань краще цього не робити, оскільки будь-яка помилка в ремонті двигуна може частково або повністю вивести його з ладу.

  • Проблеми з підшипниками

Підшипники в пральній машині служать підтримки обертання барабана. Втрата сальником герметичності, через що він починає пропускати воду, є причиною появи іржі на підшипниках і як наслідок їх руйнування. У всіх моделях є два комплекти підшипників і при виході з ладу одного – заміні підлягають обидва, у тому числі сальник.

Гучні звуки, гуркіт, тим більше на віджимі при високих обертах і вільний хід валу барабана – вірна ознака зношування підшипників. Часткове або повне руйнування деталі може призвести до заїдання барабана та неможливості його обертання.

Своєчасна заміна підшипників у пральній машині Bosch позбавить вас багатьох супутніх поломок і повинна проводиться майстром знаючим все про влаштування побутових пральних машин.

  • Поломка Тена

ТЕН (Тен) – нагрівальний елемент, який використовується для підігріву води в пральній машині. Якщо ТЕН вийшов з ладу, вода відповідно залишиться холодною та електронний модуль не дасть “добро” на початок роботи двигуна, а отже, і прання не почнеться.

Заміну Тена краще довірити знаючим майстрам, щоб уникнути ще більших проблем та додаткових витрат.

  • Плата керування

Центральний модуль управління перестав подавати сигнал двигуну і барабан починає обертатися. Найчастіше несправності блоку керування сприяють різкі стрибки електроенергії. Перегоріти можуть лише деякі доріжки або окремі компоненти.

Замінити плату управління для кваліфікованого майстра Хелпсервіс не складе труднощів. Якщо проблема у платі – міняти потрібно весь модуль, а це досить дорога деталь.

Висновок

Пральна машина Bosch не крутить барабан – ця проблема може бути викликана різними причинами, від порваного ременя до поломки ТЕНу або плати керування. Важливо пам’ятати, що ремонт пральної машини Bosch може вимагати певних навичок та інструментів, тому за серйозних проблем краще звертатися до професійних майстрів Helpservice.kiev.ua.

Не забувайте, що регулярне технічне обслуговування, а також дбайливе використання машини можуть допомогти запобігти багато цих проблем і продовжити термін служби вашої пральної машини.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту