Заміна підшипників у пральній машині Bosch

Заміна підшипників у пральній машині Bosch

Роль підшипникового вузла в пральних машинах всіх марок є дуже важливою. Вони є сполучним компонентом між шківом і барабаном, і стан цього вузла безпосередньо впливає на продуктивність ПМА та якісний показник прання.

Поява нетипових шумів під час прання може говорити про перші ознаки зношування підшипників. Потрібно якнайшвидше провести заміну підшипників у пральній машині Bosch.

Як зрозуміти, що у пральній машині Bosch проблема з підшипниками

Перш ніж розпочати процес заміни підшипників у пральних машинах Bosch, потрібно переконатися, що саме вони викликають проблеми. Досвідчені фахівці зіставляють зовнішні ознаки поломки і коди помилок, що відображаються системою самодіагностики.

Новачку досить складно в цьому розібратися, але є деякі прояви, що вказують на проблему з підшипниками, на які слід звернути увагу:

  • Шум при віджимі: Пральна машина видає гучний скрегіт або стукає під час віджиму, це може бути ознакою зношування підшипників.
  • Неякісний віджимання: Зношені підшипники перешкоджають легкому обертанню барабана. Двигун не в змозі забезпечити потрібний швидкісний режим барабану і як наслідок – погано віджата білизна.
  • Надлишковий люфт: Якщо барабан пральної машини має великий вільний хід, це також може вказувати на проблеми з підшипниками. Тріск і брязкіт при ручному прокручуванні барабана також вказує про початок або суттєве руйнування даної деталі.
  • Протікання води: Якщо всередині машини з’являється вода, підшипники можуть бути однією з причин. Вони можуть зношуватися та розриватися, що може призвести до витоку.
  • Складність обертання барабана: Якщо барабан пральної машини важко обертається або заїдає, це може бути результатом зношування підшипників.
  • Вібрації та дисбаланс: Машина сильно вібрує під час роботи або часто відчуває дисбаланс, це також може бути ознакою проблем із підшипниками.
  • Пошкоджена манжета: Пошкодження краю манжети, наявність потертості говорить про те, що траєкторія обертання барабана порушена.
  • Плями та іржа: Наявність масляних плям і іржавих потік позаду бака прямо вказує на проблеми з підшипниками.

Необхідні інструменти

Якщо ви добре знаєтеся на будові пральних машин і впевнені у своїх силах, можете спробувати усунути поламану деталь самостійно. Але, перш ніж приступити до заміни підшипників у пральній машині Бош, переконайтеся, що у вас є всі необхідні інструменти:

  • Викрутка;
  • Гайковий ключ;
  • Молоток;
  • Плоскогубці;
  • Мастило;
  • Нові підшипники.

Переконайтеся, що ви придбали правильні підшипники, які відповідають моделі пральної машини Bosch.

Також вам знадобляться, для вашої безпеки, захисні окуляри та рукавички.

Процес роботи за кроками

Важливо! Безпека має бути на першому місці. Перед початком будь-яких робіт із пральною машиною відключіть її від електромережі та перекрийте подачу води.

Якщо виникають сумніви та труднощі на будь-якому етапі роботи, для ремонту пральної машини Bosch зверніться до сервісного центру Helpservice. kiev.ua, щоб уникнути ще більших пошкоджень та проблем.

Корисна порада! Перед початком розбирання пральної машини сфотографуйте її, щоб послідовно повернути всі деталі на свої місця.

Якщо ви все ж таки зважилися на усунення несправності без допомоги фахівця і у вас є необхідні інструменти, можна переходити до процесу заміни підшипників у пральній машині Bosch за кроками:

Крок 1: Зніміть задню або верхню кришку

Щоб отримати доступ до підшипників, зніміть задню або верхню кришку (залежно від моделі) пральної машини за допомогою викрутки або іншого відповідного інструменту.

Крок 2: Зніміть барабан

Зняття барабана – найскладніший етап. Від’єднайте ремінь від барабана. Зніміть барабан, спочатку видаливши болти та гайки, які його кріплять до задньої панелі пральної машини. Вийміть барабан із корпусу машини.

Крок 3: Замініть підшипники

Використовуйте молоток, щоб акуратно вибити старі підшипники з барабана. Нанесіть невелику кількість мастила на нові підшипники. Встановіть нові підшипники в барабан, забезпечивши правильне положення.

Крок 4: Зберіть пральну машину назад

Після заміни підшипників відновіть пральну машину у зворотному порядку. Переконайтеся, що ви правильно встановлюєте барабан та закріпите його болтами та гайками. Перевірте, що всі деталі зібрані міцно та без люфтів.

Крок 5: Підключіть електроживлення та водопровід

Після того, як пральна машина зібрана назад, підключіть її до електроживлення та водопроводу. Переконайтеся, що всі підключення надійно закріплені.

Крок 6: Перевірте роботу машини

Запустіть пральний цикл, щоб переконатися, що підшипники працюють нормально і немає жодних аномальних звуків, вібрацій чи витоків. Якщо все гаразд, то ви успішно впоралися із завданням.

Підведемо підсумки

Некоректне встановлення, постійне прання, перевантаження білизни та звичайне зношування – це і є часті причини виходу з ладу підшипників у пральцях Bosch. Точнісінько визначити причину можна лише після ретельного огляду ПМА.

У сучасних моделях пральних машин Bosch вбудований інтелектуальний модуль для самодіагностики, завдяки якому пральна машина сигналізує про неполадки з підшипниками шляхом виведення певних кодів на табло. Але ці коди можуть бути схожі й при інших поломках.

Точно визначити несправний вузол, без певних навичок, досить складно і може забрати багато часу. Тоді як у майстрів Хелпсервіс, які щодня стикаються з подібними проблемами, на це піде максимум хвилин 20. При цьому пошук і усунення поломки проводиться у вас вдома, що позбавляє вас від додаткових витрат на доставку машинки в ремонтну майстерню.

Пам’ятайте, що регулярне обслуговування пральної машини Бош у нашому сервісному центрі допоможе уникнути багатьох проблем у подальшому та продовжити термін її ефективної служби у рази.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту