Пральна машина б’є струмом, що робити

Пральна машина б’є струмом, що робити

Навіть легкий удар струмом від пральної машини може перетворитися на велику проблему у майбутньому.

Якщо ви отримали легкий удар електричним струмом від пральної машини, негайно вимкніть її. Це означає повне відключення від мережі. Такий прилад не можна використовувати знову, поки він не буде перевірений майстром, знайдено та виправлено несправність.

Чому пральна машина б’є струмом

Якщо вас б’єте струмом від пральної машини, це може бути пов’язане з неправильним заземленням.

Заземлення у більшості великих побутових приладів здійснюється через провід у кабелі, підключеному до розетки. З’єднання із землею має першорядне значення для безпеки. Енергії потрібен шлях до землі, інакше вона залишиться всередині приладу і вражає струмом користувача.

Чим довше проблема пробивання струмом залишається поза увагою, тим смертельнішою вона стає.

Є кілька компонентів, які необхідно перевірити, щоб визначити, чи є у пристрої проблема із заземленням:

  • провід приладу, що підключається до мережі;
  • розетка;
  • будь-які подовжувачі, якщо пристрій підключено через подовжувач.

Спеціаліст використовуватиме портативний тестер для перевірки пральної машини. Якщо виявлено проблему із заземленням, її зазвичай можна досить легко усунути. Від’єднаний заземлюючий дріт у розетці можна знову підключити або замінити.

Щоб запобігти ураженню удару струмом від пральної машини, ви також можете придбати пристрої захисного відключення (або ПЗВ), призначене для виявлення витоку заземлення та автоматичного відключення приладу, при пробиванні.

Крім того, пробивання струмом пральної машини може мати й інші причини:

  • Пробиває двигун пральної машинки або Тен. Цю несправність усувати самостійно не рекомендуємо. Навіть якщо ви знайдете пошкоджену ділянку і заллєте її герметиком, силіконом або знешкодите ізоляційною стрічкою, це може призвести до повної несправності пральної машини. Такі пошкодження можуть призвести навіть до займання приладу.
  • Пробиває проводка. У пральній машині при тривалому використанні можуть з’явитися оголені дроти, що призводитиме до пробивання струмом. Якщо ви можете виявити таку несправність самі, то вона легко виправляється ізоляцією проводів простою ізоляційною стрічкою.
  • Висока вологість у приміщенні, де стоїть пралка, або мокра підлога. У цьому випадку рекомендуємо підлогу витирати на сухо або перенести техніку в сухе місце. Як варіант на ніжки пральої машинки можна одягнути гумовий захист.

Професійні послуги майстра з ремонту пральних машин

Якщо ви отримали удар струмом від пральної машини, негайно припиніть її використання. За необхідності зверніться по медичну допомогу, переконайтеся, що з вами все гаразд.

Після цього вам необхідно звернутися до професійного спеціаліста з електробезпеки, щоб він оглянув вашу електромережу.

Компанія helpservice.kiev.ua надає послуги з ремонту пральних машин у Києві. Ми перевіряємо та ремонтуємо пральні машини в будь-якому районі міста Києва. Наші майстри мають величезний досвід у проведенні ремонтних робіт пральних машин різної складності та виїжджають для здійснення ремонту до вас додому. Ціни на ремонтні роботи доступні. Роботи проводимо у найкоротші терміни.

Якщо ваша пральна машина б’ється струмом, обов’язково зв’яжіться з нами і убезпечте себе від несправного та небезпечного приладу.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
пр-т Гагаріна 14A
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту