П’ять порад, як продовжити термін служби пральної машини

П’ять порад, як продовжити термін служби пральної машини

Ваша пральна машина може прослужити набагато довше, якщо ви будете поводитися з нею правильно і дбати про неї. Почніть з того, що встановіть для себе базову процедуру обслуговування і проводьте ретельний аналіз не рідше одного разу на рік. Ваша пральна машина скаже вам дякую, і ви заощадите гроші на поломках та споживанні електроенергії.

Неважливо, чи є ваша пральна машина з вертикальним завантаженням, з фронтальним завантаженням, вбудованою або ні, або у вас є пральна машина з сушінням. І також не має значення, нова у вас пральна машина або це стара пральна машина: якою б не була ваша техніка, ви повинні намагатися утримувати її в хорошому стані, щоб вона працювала якнайкраще довгий час.

П’ять хитрощів, які продовжать життя вашої пральної машинки

Якщо ви доглядатимете свою пральну машину, дотримуючись цих простих порад, ви продовжите її термін служби, позбавитеся від неприємних запахів, а ваша кишеня скаже вам спасибі. Деякі поломки та часті проблеми відбуваються через дрібні помилки, яких можна уникнути.

1. Перевірте встановлення

Важливо, щоб пральна машина була правильно встановлена. Якщо пральна машина встановлена ​​нерівно, вона сильніше вібруватиме, особливо під час віджиму, і з часом може зламатися.

Переконайтеся, що техніка встановлена ​​за рівнем, для цього ви можете використовувати традиційний рівень, який продається в будь-якому будівельному магазині, хоча є також програми, які дозволяють використовувати свій мобільний телефон або планшет як рівень.

Переконайтеся, що вода не протікає в місцях з’єднання шлангів або під пральною машиною. Лише деякі пральні машини оснащені системою захисту від протікання води.

Ознайомтеся з інструкцією з експлуатації. Деякі прості питання легко вирішити, маючи в руках інструкцію до пральної машини.

2. Добре випрати і віджати

Прання в холодній або теплій воді (40°C) продовжує термін служби пральної машини, а також заощаджує електроенергію. Насправді, програми Eco, пов’язані з маркуванням енергоефективності, використовують саме низькі температури.

как продлить срок службы стиральной машины

Для досягнення найкращих результатів слід перевіряти етикетки на одязі та дотримуватися рекомендацій щодо встановлення режиму в пральній машині.

3. Виконайте базове технічне обслуговування пральної машини.

Прийняття регламенту обслуговування пральної машини допоможе вам уникнути недбалості, яка в кінцевому підсумку може призвести до збоїв і поломок.

Перш ніж покласти одяг у пральну машину, добре перевірте кишені на наявність монет чи інших дрібних предметів.

Після закінчення програми прання намагайтесь як найшвидше вийняти білизну, не залишайте її надовго всередині барабана.

Після цього необхідно висушити барабан і очистити гуму дверцят, переконавшись, що вона суха. Залиште дверцята пральної машини злегка прочиненими, щоб внутрішня частина могла провітрюватися і запобігти утворенню цвілі.

Очищення внутрішньої частини пральної машини тканиною також дозволить видалити залишки миючого засобу та інші види бруду, а також допоможе запобігти появі неприємних запахів у пральній машині.

Також не забувайте раз на місяць чистити відсік для миючих засобів. Для цього ви можете зняти його та очистити водою з милом. Маленька м’яка щітка також допоможе вам видалити стійкі забруднення. Промийте відсік для миючих засобів водою та добре висушіть його, перш ніж ставити назад.

4. Комплексне прибирання не рідше одного разу на рік

Чистити слід фільтр пральної машини, зазвичай розташований унизу: саме сюди потрапляє пух, нитки та дрібні предмети.

Також бажано зробити більш ретельне чищення барабана пральної машини. Деякі моделі мають спеціальну програму для очищення барабана. Запустіть пральну машину в холосту за високої температури 90°, щоб очистити труби та внутрішню систему машини.

5. Ви в якийсь момент не користуєтеся прілкою? Зменште ризики.

  • Закрийте запірний кран для води, щоб запобігти протіканню, якщо ви використовуєте пральну машину не часто або якщо вас не буде вдома протягом певного часу.
  • Залишіть двері прочиненими, щоб уникнути запахів.
  • Вимкніть прилад від мережі, щоб уникнути проблем із електрикою.

Правильний догляд за пральною машиною запобігає поломкам

Застосування цих порад на практиці не тільки допоможе вам отримати більше від вашої пральної машини, але й дозволить уникнути проблем та поломок, а також непотрібних візитів до технічної служби.

У що вам можуть обійтися найпоширеніші поломки

Дотримуючись цих запобіжних заходів, ви можете уникнути частих поломок і заощадити багато грошей. Ми перевірили, які найпоширеніші поломки пральних машин та перерахуємо їх нижче. З деякими з них нічого не можна вдіяти, але інших можна уникнути при правильному використанні й належному обслуговуванні вашого приладу.

  • Двигун. Барабан не рухається, хоч би яку програму не було обрано.
  • Підшипник. Одяг виходить із плямами частинок корозії (коричневого кольору).
  • Дверна гума. Гума рветься, вода в барабані витікає на підлогу.
  • Електронний модуль. Мерехтять вогні; пральна машина не реагує, не гріє.
  • Амортизатори. Барабан з великим шумом ударяється об внутрішні стінки та пральна машина мало рухається.
  • Дренажний насос. Після завершення програми барабан не зливає воду.

А якщо, незважаючи на вашу турботу, пральна машина зламалася і вам потрібно відремонтувати її, рекомендуємо скористатися послугами професійних майстрів.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
пр-т Гагаріна 14A
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту