Профілактика несправностей у пральних машинах, як доглядати

Профілактика несправностей у пральних машинах, як доглядати

Пральна машинка – предмет побуту, без якої люди просто не уявляють своє життя, навіть незважаючи на те, що згідно зі статистичними даними пралка споживає близько 30% води та електрики, що витрачається в будинку.

Проте, прання та якісне ополіскування вручну не були б економічнішими. Ну, а скільки сучасна машина заощаджує часу та сил-складно недооцінити. Однак, навіть найсучасніший апарат може зламатися, ремонт пральних машин справа дорога та клопітка.

Принцип роботи пральної машини

Устройство стиральной машині

Пральна машина працює, перемішуючи одяг у теплій мильній воді, роблячи кругові оберти в один, а потім в інший бік. Давайте простежимо проходження потоку води. Позаду знаходяться клапани затоки води. Можна використовувати лише холодну воду. Електромагнітні клапани відкриваються та пропускають потік води через розподільник миючих засобів.

Миючий засіб зі спеціального лотка змивається завдяки потоку води та потрапляє в барабан. Барабан насправді складається із двох частин. Один зовнішня пластикова водонепроникна та внутрішня металева з отворами, щоб вода могла протікати через них. Коли вода знаходиться в нижній частині барабана, вона нагрівається від елемента, схожого на нагрівач у чайнику.

При заливі води камера відбору тиску також заповнюється, стискає повітря, яке йде в регулятор рівня води. Регулятор, при достатній кількості води повідомляє електромагнітний клапан, щоб він вимкнувся й призупинив потік води. У передній частині барабана також знаходяться противаги, вони потрібні для стійкості апарату при сильній вібрації.

Обертатися барабан змушує двигун, який кріпиться до нижньої частини бака і знаходиться в протилежному боці від противаги. Обертання двигуна на барабан передається через ремінь, шків, водонепроникне ущільнення та підшипники. Коли приходить час злити воду після прання, у справу входить зливний насос, який качає відпрацьовану воду через зливний шланг. У передній частині знаходиться фільтр, у якому затримується сміття, що надходить унизу пральної машини.

Найголовніший модуль управління – мозок прання знаходиться зверху, на панелі. Саме він приймає всі важливі рішення про те, коли залити воду або злити, яку температуру встановити і як швидко обертати барабан. Він також утримує двері щільно зачиненими під час роботи машини. Конструкція пральної машини не така складна, головне здійснювати правильний догляд за технікою.

Як доглядати за пральною машиною, щоб уникнути несправності

Как ухаживать за стиралкой

Великий вміст кальцію у воді призводить до руйнування пральної машини. Подовжується програма прання, повільно нагрівається вода і найголовніше погіршується якість прання. Насамперед страждають нагрівальні елементи і покриваються накипом, потім накип поступово переходить на гумові деталі, які тверднуть і виходять з роботи.

Якщо в лотку для засобів прання з’являється бруд і залишки порошку – це сигнал, пральну машинку потрібно почистити.

Зверніть особливу увагу на гуму, вона розповість про стан внутрішньої частини техніки. Темний наліт з’являється при частому пранні на низьких температурах, видаляти його потрібно після кожного використання. Крім того, про поганий стан деталей пральної машини повідомить неприємний запах від техніки під час прання.

Раз на місяць рекомендується прогнати машину на максимальних температурах з використанням засіб для гігієнічного чищення, щоб видалити неприємні запахи, цвіль.

Профілактика потрібна для будь-якої техніки, для цього підійдуть засоби, які є на кожній кухні. Сода відмінно усуває плісняву та бруд на гумі барабана. Лимонна кислота справляється з накипом усередині машини. Проте, професійна хімія є сильнодіючим препаратом, тому застосовувати його можна раз на три місяці.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту