Чому пральна машина псує мій одяг

Чому пральна машина псує мій одяг

Буває так, Ваша пральна машина щойно закінчила свій останній цикл, дверцята розблокувалися, і ви готуєтеся або повісити білизну, або перекласти її в сушильну машину. Виймаючи предмети з машини, ви робите відкриття. На вашому одязі є дірки або він може бути покритий шерстю домашніх тварин! Можливо, одяг покритий піском або навіть мильними плямами.

Є два елементи поломки пральної машини. Механічний елемент та людський елемент. Коли одяг ушкоджується в результаті циклу прання, потрібна певна детективна робота, щоб визначити причину. Різні проблеми викликають різні симптоми, тому для діагностики джерела проблеми знадобиться оцінка симптомів. Проте, зрозуміло, що, якщо проблема серйозна, недоцільно більше прати білизну в машині, поки проблема не буде належним чином ідентифікована.

Одяг не стирається належним чином через залишки миючого

Миючий засіб є важливим фактором при пранні одягу. Він відмінно підходить для видалення бруду та ретельного очищення одягу. Таким чином, засіб відштовхує бруд. Однак, миючий засіб також може притягувати бруд до одягу. У середовищі, де пральна машина перевантажена, миючий засіб не може належним чином розподілятися під час циклу прання та полоскання. Радимо зменшити розмір завантаження та зменшити кількість миючого засобу. При пранні речей, які забруднюються вовною або піском від домашніх тварин, спробуйте додати до звичайного циклу прання, додатковий цикл полоскання. Іноді машина також забивається брудом, у цьому випадку допоможе запуск порожнього циклу прання з додаванням оцту або засобу для видалення накипу.

Одяг заплутується

Це стає справжньою проблемою, коли машина завантажена неправильно. Переконайтеся, що завантаження збалансоване і після завантаження одяг може вільно переміщатися. Перевантажена машина ускладнює цю проблему. Також може бути гарною ідеєю змінити програму прання та віджиму на більш щадну.

На одязі є дірки

Ви можете виявити, що після того, як ви дістали одяг з машини, на ньому залишилися невеликі дірочки. Це може бути рефлекторна реакція на припущення, що машина несправна. Спочатку подивіться, чи є якісь предмети, які можуть спричинити пошкодження. Предмети одягу з відкритими металевими застібками-блискавками, пряжками, застібками-ґудзиками та металевими накладками можуть зачепитися як під час прання, так і під час віджиму, що може призвести до пошкоджень, які не можна порівняти з їх розміром. Якщо ви знайдете виріб, який викликає подібні проблеми, ви можете в майбутньому прати цей одяг руками окремо. Існують інші профілактичні заходи. Закривайте блискавки, гачки для бюстгальтера та великі гудзики. Перевіряйте кишені на наявність гострих предметів, які можуть зашкодити речі, якщо випадуть. Кишенькові ножі, кусачки для нігтів та інші предмети можуть завдати великої шкоди одній партії одягу.

Може це машина?

Коли ви встановили, що насправді всередині машини під час циклу прання не було гострих чи металевих предметів, що могло бути причиною пошкодження одягу, настав час пошукати щось інше. Акуратно проведіть руками вздовж стінок барабана, покриваючи всю площу. Ви також можете використовувати побутовий ліхтарик для візуальної перевірки, і якщо ви побачите вм’ятину, невелику пряжку або навіть нерівну поверхню, можливо, ви знайшли джерело проблеми. У цьому випадку рекомендується звернутися за порадою до фахівця з ремонту пральних машин. Іноді подібну проблему можна легко виправити, а іноді може знадобитися новий барабан.

Слід іржі також необхідно усунути, щоб запобігти подальшому пошкодженню одягу. Для усунення іржі у барабані використовується спеціальна фарба для ремонту барабана. Однак, у таких ситуаціях краще звернеться за допомогою до майстра з ремонту пральних машин, оскільки він може виявити інші проблеми при проведенні ремонту.

Інші сліди та плями

Коли на вашому одязі починають з’являтися жирні плями або пліснява, переконайтеся, що ви не залишаєте одяг в машині занадто довго після прання, оскільки жирні плями можуть з’явитися через те, що миючий засіб не змивається належним чином. Перш ніж робити щось ще, спробуйте ретельно очистити машину, запустивши порожній цикл прання або за допомогою соди та оцту, або за допомогою засобу для видалення накипу.

Ми сподіваємося, що наведена вище інформація допоможе вам, проте, якщо вам потрібна будь-яка допомога, ремонтна майстерня helpservice.kiev.ua може надати швидкий і надійний ремонт.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту