Чому не включається пральна машина LG

Чому не включається пральна машина LG

LG – корейська компанія, яка виробляє різну побутову техніку, у тому числі пральні машини. Прилади компанії LG відрізняються надійністю та високою якістю. Тим не менш, у деяких власників може виникнути неполадка, через яку пральна машина LG не включається.

У цій статті ми детальніше розглянемо найпоширеніші проблеми, через які пральна машина LG з прямим приводом не включається. У багатьох випадках проблема пов’язана з основною платою управління, фільтром перешкод або мікроперемикачем КНОПКИ ЖИВЛЕННЯ.

Деякі причини, чому не включається пральна машина LG з вертикальним та фронтальним завантаженням

Коли справа доходить до усунення несправностей з пральними машинами LG або будь-якої іншої марки, проблеми та рішення, як правило, різняться залежно від того, чи це пральна машина з вертикальним або фронтальним завантаженням.

Найчастіше це так, але не в цьому випадку. Якщо пральна машина LG не вмикається, зазвичай це відбувається через одних і тих же компонентів, як у машинах з вертикальним, так і фронтальним завантаженням.

Отже, якщо ви використовуєте пральну машину LG, інформація, яку ви знайдете тут, буде вам корисною.

Несправність плати управління

Що це таке: багато побутових приладів у наші дні працюють на основі плати управління. Найпростіше описати плату управління як «мозок» усієї пральної машини LG.

Плата управління є невеликою друкованою платою. На платі вбудовано безліч дрібніших електронних компонентів.

Разом вони координують усі різні частини машини, щоб відправити ваш одяг у цикл прання.

Плата управління настільки важлива для роботи пральної машини LG, що, якщо вона з будь-якої причини вийде з ладу, одна або кілька функцій машини перестануть працювати.

Чому вона виходить з ладу: очевидною ознакою того, що з платою щось не так, є те, що пральна машина працює з перебоями.

Але, звичайно, якщо проблема серйозна, вся машина взагалі не включиться.

Існує кілька причин, через які плата управління може вийти з ладу. Найпоширеніший серед них – вік.

Таким чином, якщо ваша пральна машина LG використовувалася протягом тривалого часу, можливо, її плата просто зносилася і вимагає заміни.

Крім того, можливо, винні фактори довкілля. Можливо, друкована плата якимось чином зазнала впливу занадто великої кількості тепла, вологи чи пилу.

Електричні стрибки, наприклад під час грози, можуть призвести до пошкодження друкованої плати.

Найменш поширеною причиною відмови друкованої плати є дефекти.

Хоча це все можливо, ймовірність відносно низька, коли йдеться про відомі бренди, такі як LG, які мають високі стандарти контролю якості.

Як виправити: Перш ніж намагатися виправити щось, перше, що ви повинні зробити, це спробувати перезавантажити пральну машину LG.

Це зазвичай називають “5-секундним скиданням”, і це легко зробити.

Дотримуйся цих кроків:

  1. Вимкніть живлення.
  2. Натисніть кнопку живлення протягом 5 секун
  3. Натисніть кнопку відтворення/паузи протягом 5 секунд.
  4. Знову підключіть пральну машину до мережі.

 

Деяким користувачам цього скидання достатньо. Для інших це може працювати лише як короткострокове рішення, а може й не працювати загалом.

Якщо це так, то проблема може бути у фільтрі перешкод (описаному далі в цій статті) або вам може знадобитися замінити плату управління.

Заміна плати управління – досить простий процес.

Ось що вам потрібно зробити:

  1. Вимкніть живлення пральної машини.
  2. Зверніться до посібника користувача та знайдіть плату керування. Зазвичай вона знаходиться за передньою панеллю керування.
  3. Зніміть панелі, щоб отримати доступ до плати керування.
  4. Сфотографуйте плату керування перед її зняттям. Таким чином, у вас буде контрольна фотографія, яку ви зможете використати пізніше.
  5. Зніміть плату керування та поставте нову. Потім встановіть електричні роз’єми так само, як і раніше. Зверніться до фотографії, яку ви зробили раніше, щоб уникнути помилок.
  6. Замініть зняті панелі доступу.

Помилка фільтру шуму

Що це таке: пральні машини LG також мають електричний компонент, відомий як «шумовий фільтр».

Багатьох така назва може спантеличити, тому давайте спробуємо прояснити, що вона означає.

Шум, в даному випадку, – це електромагнітний шум, який в основному є коливання напруги.

Незважаючи на те, що шум може виникати при дещо нижчих амплітудах, це все ж таки не те, що вам потрібно в електричних ланцюгах вашої пральної машини.

У деяких випадках ці коливання можуть бути досить небезпечними і пошкодити вашу пральну машину, тому багато моделей використовують фільтр перешкод.

Простіше кажучи, фільтр перешкод запобігає проникненню електромагнітних перешкод в електричний ланцюг та виникнення будь-яких проблем.

Чому не працює фільтр шуму пральної машини LG: є дві явні ознаки того, що ваш шумовий фільтр несправний. По-перше, ви можете почути чутний статичний шум від пральної машини.

Або, що більш ймовірно, ви виявите, що панель керування пральною машиною LG не вмикається.

Як правило, шумовий фільтр може вийти з ладу, якщо він або зношений або має коротке замикання. Як і будь-який інший компонент пральної машини LG, тривале використання може призвести до зношування деталей та необхідності їх заміни. Сюди входять електричні деталі, такі як шумовий фільтр.

Крім того, є ймовірність, що шумовий фільтр закоротив. Найпоширенішою причиною цього можуть бути стрибки напруги під час грози.

Як виправити: перед виконанням будь-якого ремонту пральної машини необхідно вимкнути електроживлення та подачу води. Це зменшить ризик травм і запобігає ураженню електричним струмом.

Потім виконайте такі дії:

  1. Посібник користувача або будь-який технічний лист, який виробник міг додати до пральної машини. Це допоможе вам знайти та ідентифікувати шумовий фільтр, який може знаходитись у різних місцях залежно від моделі вашої пральної машини.
  2. Потім зніміть будь-яку панель, яка дасть вам доступ до шумового фільтра. Ви можете виявити, що шумовий фільтр у зборі закріплений на бічній стінці пральної машини за допомогою гвинтів або болтів, які потрібно видалити. Також від’єднайте джгут дротів.
  3. Потім просто встановіть новий протиперешкодний фільтр на місце і приєднайте джгут дротів.
  4. Нарешті, закріпіть усі зняті панелі та знову підключіть машину до джерел живлення і води.

Втрата з’єднання з мікроперемикачем Кнопки Живлення

Що це таке: як випливає з назви, мікроперемикач — це просто крихітний перемикач, для приведення в дію якого не потрібно особливих зусиль.

Ось чому такі прилади, як ваша пральна машина LG, будуть мати перемикач за кожною кнопкою, яку ви натискаєте для введення налаштувань.

Коли ви натискаєте кнопку, скажімо кнопку живлення на панелі управління вашої пральної машини, ви натискаєте на мікроперемикач.

Це відправить свого роду сигнал на плату керування, повідомляючи пральній машині, що робити.

Чому це не працює: Якщо ви не можете включити пральну машину LG, це може бути пов’язано з виходом з ладу мікроперемикача за кнопкою живлення.

Ось ще один спосіб поглянути на це: ваша пральна машина, мабуть, працює нормально.

Просто коли ви натискаєте кнопку живлення, щоб увімкнути його, машина не отримує сигналу, щоб увімкнути його і виконати свою роботу.

Ось простий спосіб усунути цю проблему. Якщо при натисканні на кнопку живлення нічого не відбувається, спробуйте повернути перемикач циклів.

Зазвичай при повороті цієї ручки автоматично вмикається пральна машина.

Отже, якщо ваша пральна машина LG не вмикається, коли ви натискаєте кнопку живлення, але вмикається, коли ви повертаєте перемикач циклів, то ви щойно звузили проблему до мікроперемикача за кнопкою живлення.

Як виправити: На жаль, замінити лише один мікроперемикач кнопки живлення неможливо.

Це тому, що всі різні перемикачі є частиною єдиної панелі управління.

Це не унікально для пральних машин LG, оскільки більшість провідних брендів також використовують аналогічну конструкцію окремих панелей управління.

Таким чином, якщо є проблема з одним або декількома перемикачами або перемикачем циклів, найбільш практичним рішенням буде заміна всієї панелі управління.

Як завжди, будь-який ремонт пральної машини повинен починатися з відключення електроживлення та подачі води, щоб запобігти травмам або ураженням електричним струмом.

Потім виконайте такі дії:

Насамперед потрібно зняти верхню панель пральної машини. Це дасть вам доступ, необхідний для зняття всієї передньої панелі пральної машини LG.

В рамках процесу ви також акуратно зніміть лоток дозатора мила, а також усі гвинти або пластикові виступи, що утримують панель на місці.

  1. Існуюча панель управління буде встановлена ​​на місце за допомогою гвинтів та електричних роз’ємів. Відмінною ідеєю було б сфотографувати панель керування перед тим, як її зняти, щоб потім знати, як усе встановити назад.
  2. Після того, як ви встановили нову панель керування на місце, знову підключіть джгут дротів. Потім ви працюватимете у зворотному порядку, замінивши передню панель та лоток дозатора мила.
  3. Зрештою, вам потрібно закріпити верхню панель пральної машини.
Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту