Як замінити підшипники в пральній машині Zanussi інструкція по кроках

Як замінити підшипники в пральній машині Zanussi інструкція по кроках

Якщо у вас виникли проблеми з підшипниками пральної машини Zanussi, у цьому докладному посібнику ви ознайомитеся з покроковою інструкцією, як замінити підшипники у пральній машині Zanussi.

Однак, відразу хочемо зауважити, якщо у вас немає навичок щодо ремонту пральних машин Zanussi, то можливо, у вас виникнуть деякі складнощі. У таких ситуаціях рекомендуємо вам все-таки викликати професійного майстра для ремонту пральної машини Зануссі.

Як замінити підшипники пральної машини Zanussi – рішення

Виконайте такі дії, щоб замінити підшипники пральної машини Zanussi.

Пральні машини з фронтальним завантаженням

Щоб замінити підшипники в пральній машинці Zanussi, вам слід дотримуватись інструкцій нижче.

Крок 1. Щоб уникнути ураження електричним струмом, рекомендується відключити прилад від електричної розетки та перекрити водопровідні крани перед початком ремонту.

Крок 2. За потреби за допомогою плоскогубців від’єднайте шланги подачі води від портів у задній частині корпусу (рекомендується тримати поблизу ганчірку для усунення витоків).

Крок 3. Послабте гайки, що кріплять задню панель доступу до корпусу за допомогою викрутки. Акуратно зніміть панель з корпусу та відкладіть її убік.

Крок 4. Викрутіть болти кріплення верхньої панелі. Потягніть панель трохи назад, потім зніміть її з корпусу пральної машини Зануссі.

Крок 5. Викрутіть болти в нижній частині передньої панелі доступу за допомогою викрутки. Зніміть панель з корпусу та відкладіть її убік.

Крок 6. Відкрийте дверцята пральної машини. За допомогою викрутки з плоским жалом або гострогубців підтягніть утримуючий дріт навколо ущільнювача дверцят (будьте обережні, щоб не проколоти ущільнення).

Крок 7. Підтягніть дверний ущільнювач. Використовуйте плоскогубці, щоб розкрутити дріт, що утримує впускну трубку до отвору на ущільнювачі кришки дверцят.

Крок 8. Надягніть шестигранну головку на 1 см на загострений кінець верхнього монтажного штифта амортизатора. Витягніть штифт з амортизатора за допомогою плоскогубців. Повторіть цей процес із другим амортизатором.

Крок 9. Витягніть амортизатори із кріплень на дні бака. Повільно поверніть шків, потім від’єднайте ремінь.

Крок 10. Від’єднайте джгут дротів від приводного двигуна в нижній частині бака. Послабте болти, що кріплять приводний двигун до дна бака.

Крок 11. Підніміть приводний двигун із бака, потім витягніть його з корпусу. Розріжте стяжку, що кріпить джгут проводів двигуна на дно бака.

Крок 12. Підкладіть ганчірку під ванну. За допомогою викрутки послабте гвинтовий хомут, яким зливний шланг кріпиться до дна бака. Від’єднайте шланг від ванни (може пролити трохи води).

Крок 13. Витягніть вентиляційний шланг з отвору у верхній частині бочки. За допомогою торцевого ключа викрутіть болти, що кріплять задній вантаж до барабана. Обережно зніміть вантаж і відкладіть його убік.

Крок 14. Підійдіть до задньої частини машини, потім за допомогою викрутки викрутіть болти, що кріплять плату керування до корпусу.

Крок 15. Витягніть плату управління з корпусу, потім від’єднайте джгути проводів. Використовуйте викрутку, щоб вийняти болти, що кріплять стопорні хомути пружини підвіски.

Крок 16. З помічником підніміть кожну пружину і від’єднайте її від корпусу.

Крок 17. Підніміть бак у зборі та обережно витягніть його з корпусу. Від’єднайте дві пружини від бака, а потім встановіть бак угору.

Крок 18. За допомогою торцевого ключа на 10 мм викрутіть болти, що кріплять дві половини зовнішнього бака. Зніміть передню половину зовнішнього бака з вузла (передні противаги все ще будуть прикріплені).

Крок 19. Переверніть ванну в зборі і покладіть на підлогу лицьовою стороною вниз. За допомогою торцевого ключа на 14 мм вийміть болт, що кріпить ведучий шків до задньої частини бака.

Крок 20. Зніміть ведучий шків з валу і відкладіть його убік. Підніміть задню половину зовнішнього бака із вузла.

Крок 21. Підготуйте новий бак до установки, розпакувавши його. Послабте пластини противаги, болти та шайби на старому баку, потім перенесіть їх на нову.

Крок 22. Опустіть задню половину внутрішнього бака на внутрішній бак. Помістіть приводний шків на вал внутрішнього бака, закріпіть його, затягнувши 14 мм болт.

Крок 23. Переверніть ванну у збиранні. Обережно опустіть передню половину зовнішнього бака на бак у збиранні.

Крок 24. Закріпіть дві половини зовнішнього бака затягнувши 10 мм болти. Підніміть вузол бака вертикально, потім прикріпіть дві підвісні пружини.

Крок 25. За допомогою когось обережно підніміть ванну у зборі та направте її в корпус. Зачепіть дві пружини підвіски за кріплення бака.

Крок 26. Помістіть утримуючі пружини на корпус, потім затягніть гвинти, щоб зафіксувати їх.

Крок 27. Вставте вентиляційну трубку у порт у верхній частині бочки. Підключіть кожен джгут дротів до відповідної клеми на платі управління.

Крок 28. Встановіть плату керування в корпус, потім затягніть гвинти з хрестоподібним шліцом, щоб закріпити її.

Крок 29. Встановіть задній вантаж на бак і закріпіть його, затягнувши болти. Залізте під бак і приєднайте зливний шланг до порту.

Крок 30. Закріпіть зливний шланг, затягнувши хомут за допомогою викрутки. Використовуйте нову стяжку, щоб закріпити джгут дротів двигуна на дні бака.

Крок 31. Акуратно встановіть приводний двигун на дно бака, потім за допомогою торцевого ключа затягніть болти.

Крок 32. Підключіть джгут дротів до приводного двигуна. Повернувши рифлений бік всередину, накиньте ремінь приводу на ведучий шків і шків двигуна.

Крок 33. Вставте кожен із амортизаторів у кріплення на дні бака. Вставте верхні кріпильні штифти в амортизатори.

Крок 34. Підійдіть до передньої частини машини, потім під’єднайте впускну трубку до порту на ущільнювачі кришки дверцят. Зафіксуйте з’єднання, повернувши стопорний хомут.

Крок 35. Встановіть ущільнювач чохла дверей навколо дверного отвору. Використовуючи викрутку з плоским лезом, встановіть на місце утримуючий дріт навколо ущільнювача дверцят.

Крок 36. Клацніть нижню передню панель доступу до корпусу, а потім закріпіть болти за допомогою викрутки.

Крок 37. Помістіть верхню панель на корпус, а потім посуньте її вперед. Закріпіть панель, затягнувши гвинти.

Крок 38. Встановіть задню панель доступу до машини. Закріпіть панель, вставивши болти.

Крок 39. Знову під’єднайте шланги для подачі води до портів на задній панелі машини (для запобігання витоку переконайтеся, що шланги правильно під’єднані).

Крок 40. Увімкніть крани подачі води, а потім вставте шнур живлення в розетку. Переконайтеся, що нові підшипники та бак пральної машини Zanussi працюють нормально, запустивши цикл прання.

Пральна машина верхнього завантаження

Замініть підшипники пральної машини Zanussi з вертикальним завантаженням, виконаючи такі дії.

Крок 1. Запобігайте ураженню електричним струмом, відключивши прилад від розетки перед початком ремонту.

Крок 2. Наклейте стрічку на кришку машини, щоб закріпити її. Вставте шпатель під передні кути верхньої панелі (це звільнить клямки).

Крок 3. Підніміть верхню панель та закріпіть її стропом. Викрутіть болти в нижній частині передньої панелі за допомогою викрутки. Підніміть панель вгору, а потім зніміть її з корпусу.

Крок 4. Підсуньте кришку дозатора мила та зніміть мішалку. За допомогою торцевого ключа на 13 мм відверніть гайку, що кріпить мішалку до бака. Витягніть мішалку з бака, потім відкладіть її убік.

Крок 5. Звільніть напірну трубку від фіксатора збоку бака. За допомогою викрутки з плоским лезом звільніть виступи, якими кришка бака кріпиться до вузла. Зніміть кришку та відкладіть її убік.

Крок 6. Послабте болти кріплення блоку цапфи за допомогою 13 мм головки. Зніміть блок із шахти ванни та відкладіть його убік.

Крок 7. Обережно вийміть внутрішню ванну з тумби та відкладіть її убік. Звільніть латунне кільце від прокладки на валу, натиснувши на нього вниз.

Крок 8. Зніміть прокладку та латунне кільце з приводного валу. Викрутіть болти, що кріплять моторний щит до нижньої частини бака.

Крок 9. Відсуньте щит двигуна та конденсатор убік. За допомогою плоскогубців стисніть стопорний хомут, що кріпить зливний шланг на дно ванни, потім посуньте його з місця.

Крок 10. Від’єднайте зливний шланг від дна ванни (переконайтеся, що у вас є ганчірка, щоб прибрати будь-які витоку).

Крок 11. Від’єднайте напірну трубку від порту збоку бака. За допомогою торцевого ключа послабте болти, що кріплять зовнішню ванну до рами.

Крок 12. Зніміть зовнішній бак із валу. Встановіть зовнішню ванну лицьовою стороною донизу на підлогу. Послабте болти, що кріплять підшипник до днища бака за допомогою викрутки.

Крок 13. Підсуньте підшипник з отвору бака за допомогою плоскої викрутки. Викиньте старий підшипник, потім підготуйте новий до установки, розпакувавши його.

Крок 14. Вставте новий підшипник пральної машини Zanussi в отвір на дні бака. Закріпіть новий підшипник за допомогою гвинтів.

Крок 15. Підніміть вузол бака вертикально, опустіть його на приводний вал. Закріпіть бак у збиранні на монтажній рамі за допомогою болтів.

Крок 16. Приєднайте напірну трубку до порту збоку бака. Знову підключіть зливний шланг до порту на дні ванни. Закріпіть шланг, зсунувши фіксуючий хомут на місце.

Крок 17. Поверніть кожух двигуна на місце, потім закріпіть його, вкрутивши болти за допомогою викрутки.

Крок 18. Надягніть кільце латунна і гумову прокладку на приводний вал. Встановіть блок на місце, а потім закріпіть його болтами.

Крок 19. Встановіть кришку бака на монтаж. Закріпіть напірну трубку у тримачі збоку бака.

Крок 20. Опустіть мішалку у внутрішню ванну, закріпіть її болтом на 13 мм. Вставте чашку диспенсера та кришку назад у мішалку.

Крок 21. Підніміть передню панель, акуратно встановіть її на корпус. Закріпіть болти в нижній частині, щоб закріпити панель.

Крок 22. Обережно опустіть верхню панель на корпус і зафіксуйте її на місці. Зніміть стрічку з кришки машини.

Крок 23. Вставте шнур живлення в розетку, потім спробуйте запустити цикл прання, щоб переконатися, що новий підшипник пральної машини Zanussi працює правильно.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту