Як замінити нагрівальний елемент у пральній машині

Як замінити нагрівальний елемент у пральній машині

У цій статті розглянемо, як зняти зіпсований нагрівальний елемент із пральної машини та замінити на новий. Даний процес може бути дуже складно, тому не рекомендуємо приступати до цього завдання, якщо ви не впевнені, що ваша пралка потребує заміни Тена, і ви не впевнені у своїх силах та знаннях.

Найкращий спосіб вирішити цю проблему – довірить заміну ТЕНу в пральній машині досвідченим майстрам, тим більше, що можна замовити ремонт пральної машини надому, у Києві, але якщо ви готові займатися цим важким процесом самостійно, то нижче інструкція для вас.

Спочатку вам потрібно переконатися, що ТЕН несправний.

Розглянемо можливі ознаки, які вкажуть на те, що нагрівальний елемент перегорів:

  • Пральна машина дає збій, коли програма доходить до процесу нагрівання води,
  • Пральна машина працює, але вода не нагрівається,
  • У процесі роботи ваш агрегат видає код помилки, який пов’язаний із нагріванням,
  • Якщо цикл прання не закінчується.

Якщо ви зіткнулися з якоюсь із цих проблем, то дуже велика ймовірність того, що ТЕН несправний. Якщо у вас виникають такі підозри, то перше, що потрібно зробити, дістатися до самого Тена і перевірити його амперметром.

Нижче розберемо, як зняти нагрівальний елемент.

Перш ніж приступати до роботи, від’єднайте пральну машину від електроживлення.

Де знаходиться ТЕН у пральні машинці

У більшості пралень нагрівальний елемент встановлений ззаду, але в деяких моделях цей елемент може бути спереду.

Тен пральної машини

Якщо нагрівальний елемент встановлений у задній частині пральної машини, вам потрібно зняти задню панель. Далі потрібно зняти приводний ремінь, щоб був найкращий доступ для зняття нагрівального елемента. На нагрівальному елементі є дроти під напругою, нейтральний, земля та термістор, які потрібно відключити.

Якщо нагрівальний елемент вашого агрегату розміщений спереду, вам потрібно буде зняти передню частину прання. Складність цього завдання повністю залежить від моделі та бренду техніки. Так у деяких пралень потрібно буде витягнути лоток для прального порошку і відкрутити передню панель. Може знадобитися зняти ущільнювач люка та відкрутити сам люк.

Перевіряємо нагрівальний елемент амперметром

перевірити Тен амперметра

Перш ніж зняти ТЕН, перевірте його амперметром на придатність. У справному стані опір цієї деталі повинен бути в районі 20-60 Ом, все залежить від потужності вашої прання. Значить, якщо опір нагрівального елемента менше 20 Ом – деталь несправна і потребує заміни.

Як зняти ТЕН з пральної машини

Усі нагрівачі пралень кріпляться за одним принципом. Під клемами знаходиться гумова прокладка, а далі розташована металева пластина. Ця сама пластина має болт у центрі, який проходить через центр гумового ущільнення та виходить між двома електричними клемами. Болт і гумовий ущільнювач щільно затягнутий гайкою настільки, щоб дана область була водонепроникною.

Новий нагрівач щільно встає на своє місце, але після тривалого використання гума може стати опуклою та твердою. З цієї причини старий ТЕН важко витягнути, а іноді потім неможливо встановити назад.

Отже, щоб зняти цю деталь, необхідно відкрутити гайку, розміщену в центрі, бажано відкрутити її до краю, але не знімати. Після цього натисніть на болт, щоб відсунути пластину від ущільнення. Тепер ТЕН можна витягнути, але робіть це акуратно, щоб не пошкодити місце, де встановлюється деталь.

Заміна ТЕНа пральної машини

Важливо! Вилучення ТЕНу іноді може виявитися складним завданням, якщо ущільнювач затвердів. Вам знадобляться різні викрутки та плоскогубці. Не ламайте пластик навколо обігрівача!

Як встановити

Встановлюючи ТЕН, потрібно поставити його на місце так, щоб кінець нагрівача потрапив у тримач/кронштейн для ТЕНу. Цей кронштейн служить для запобігання ударам барабана по ТЕНу.

Встановивши нагрівач, затягніть центральну гайку, щоб щільно притиснути металеву пластину до гуми.

Тепер залишилося правильно під’єднати клеми та зібрати ваш агрегат назад.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту