Як замінити амортизатори в пральній машині

Як замінити амортизатори в пральній машині

Незважаючи на те, що сьогоднішні пральні машини набагато тихіші, ніж їхні історичні попередники, проблеми з шумом все ж таки трапляються, коли пралка входить в режим віджиму.

Іноді пральна машинка може зрушуватися в процесі прання, і неполадки починаються саме тоді, коли пралка встановлена ​​нестійко.

Регулювання ніжок

Навіть якщо ви встановили пральну машину правильно, і все відрегулювали за рівнем, через місяці інтенсивної роботи ваша техніка може зрушити з місця.

Стійкість прання необхідно перевірити насамперед. Якщо ви чуєте стукіт при роботі вашого агрегату, натисніть зверху на вашу пральну машинку і, якщо вона хоч трохи нахилится в той чи інший бік, це перший дзвінок перевірити правильність установки.

Переконайтеся в тому, що ніжки вашої техніки вирівняні та пральна машина встановлена за рівнем. Для цього скористайтесь рівнем і спеціальним ключем, підкрутіть ніжки пральної машини. У більшості випадків ніжки пральних машин оснащені спеціальними фіксаторами, які дозволяють утримувати техніку на місці після того, як ви відрегулюєте та стабілізуєте ніжки.

Амортизуючі ремені

У пристрої пральної машини передбачені чотири гумові ремені, що амортизують, які закріплені до верхньої частини машини і барабана. Функція цих ременів утримувати барабан пральної машини на місці та пом’якшувати вібраційні коливання при віджиманні.

Якщо ремені розтягуються або стають непридатними, бак пральної машини буде вдарятися об бічні сторони агрегату під час процесу прання. Погано, навіть якщо один ремінь зносився, тому що він все одно створює дисбаланс. Якщо у вашій техніці така поломка, то заміняти потрібно відразу всі чотири ремені, щоб бак мав хорошу фіксацію та при віджиманні вібрації були збалансовані. Щоб замінити ремені, потрібно зняти верхню кришку пральної машинки.

Амортизуюче кільце, демпферна прокладка, зношування прокладки бака

У багатьох пральних машинах встановлюють в основі агрегату кільце, що амортизує. Мета його відокремити опору бака від основи машини. Таке кільце ще називають демпферним, воно чудово справляється із завданням погасити вібрації під час прання.

У деяких моделях встановлюють прокладки, що амортизують, які виконують ту ж функцію, що і демпферне кільце. Дані прокладки виготовляють із міцного пластику. Але слід пам’ятати, що ці пластикові прокладки з часом зношуються. Якщо прокладки стали непридатними, то пралка почне сильно вібрувати і навіть стрибати при пранні.

Щоб замінити прокладки, що амортизують, потрібно зняти передню панельку пральної машини. Після цього доведеться зняти пружини передньої підвіски і провести заміну амортизатора. Пружини підвіски натягнуті, будьте обережні при роботі з цією деталлю.

Якщо у вас недостатньо знань і ви сумніваєтеся у своїх силах, рекомендуємо для ремонту пральної машини викликати кваліфікованого спеціаліста до дому.

Амортизатори

Пральні машини із фронтальним завантаженням виробники оснащують амортизаторами. Вони кріпляться до основи корпусу пральної машини та до бака.

Щоб провести заміну таких амортизаторів, необхідно зняти передню або задню частини корпусу, а в деяких пралках навіть обидві частини відразу.

Явними ознаками, що свідчать про проблеми з амортизатором, є витік води під пральною машиною або поломка самого елемента.

При поломці амортизатора стиралка видаватиме досить гучні стуки і навіть стрибатиме. Несправний амортизатор може призвести до складніших поломок, тому цю деталь необхідно замінити відразу ж як ви виявили проблему. Рекомендуємо не затягувати з ремонтом та краще довірити цю роботу перевіреному майстру. Робота професіонала дозволить вам заощадити час і нерви.
А вартість ремонту не така вже і висока.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту