Як встановити та підключити пральну машину

Як встановити та підключити пральну машину

У цій статті ми розглянемо основні кроки для встановлення та підключення пральної машини. Враховуючи розмір, вагу та загальну громіздкість пральної машини, це робота не для всіх. Але якщо ви не проти пересувати важку білу коробку і не боїтеся забруднити руки, то подальша інструкція може вам допомогти.

Якщо ж ви не готові самостійно займатися цим процесом, ви можете звернутися до наших майстрів. Наша компанія займається ремонтом пральних машин у Києві, робить діагностику і ми можемо з легкістю встановити будь-яку пральну машину у вас вдома.

Як підключити пральну машину, необхідні інструменти

Вам знадобиться:

  • Гайковий ключ або плоскогубці,
  • Відро,
  • Рівень.

Як встановити пральну машинку

Вимкніть та відключіть стару пральну машину від мережі

Перш ніж вимкнути пральну машину, не забудьте очистити її від будь-якого одягу, який може бути в барабані, а також вимкнути її з мережі та вийняти вилку з розетки.

Перекрити запірний вентиль подачі холодної води

Відсуньте машину від стіни, а потім перекрийте запірний вентиль холодної води. Зазвичай, це невеликий синій кран.

Викрутити трубку подачі холодної води

Подача холодної води буде під’єднана до водопровідної води через шланг, прикріплений до верхньої частини задньої частини вашої машини.

Переконайтеся, що подачу холодної води вимкнено, та викрутіть трубу холодної води. Тримайте під рукою відро для збору води зі шлангу. Вода з водопроводу буде відключена, тому нею повинні йти тільки краплі.

Витягніть шланг стічної води

Ви побачите ще один шланг, що йде від вашої пральної машини до каналізаційних труб. Це шланг для стічних вод. Щоб вимкнути його, вам просто потрібно вийняти його.

Тепер, коли ваша стара пральна машина відключена від електрики, холодну воду перекрито запірним клапаном, а подачу холодної води та відходів відключено, ви можете прибрати її та звільнити місце для підключення нової.

Зніміть болти з квадратним підголовком з нової пральної машини

До задньої частини пральних машин кріпляться болти, які необхідно зняти перед установкою та початком використання. Болти призначені для захисту барабана від переміщення та потенційного пошкодження під час транспортування машини.

Болти це гвинти, прикріплені до заглушок, які, поки вони на місці, притискаються до барабана, щоб закріпити його. Зазвичай там чотири болти, і всі вони мають бути видалені.

Зняти їх нескладно, просто відкрутіть їх, і після ослаблення їх можна буде легко зняти.

Приєднайте шланг подачі холодної води

Шланги, які вам знадобляться для встановлення нової пральної машини, часто знаходяться всередині барабана, тому відкрийте дверцята, щоб знайти потрібні деталі.

Прикрутіть трубку подачі холодної води до кріплення у верхній частині позаду машини. Використовуйте для цього ключ. Коли ви візьмете трубку, то побачите фільтр усередині. Майте це на увазі, на майбутнє, потрібно перевіряти, чи не забивається цей фільтр.

Інший кінець шланга для подачі води підключається до водопроводу холодної води і може бути знову прикручений на місце.

Шланг подачі води

Увімкніть запірний клапан подачі води

Підключивши шланг подачі холодної води до пральної машини, відкрийте запірний клапан, щоб вода могла текти трубою. Як тільки вода буде випущена, перевірте, чи достатньо все закріплено, чи немає витоку води.

Запірний вентиль

Підключіть шланг для стічних вод

Шланг для стічних вод буде приєднаний до вашої пральної машини, і його потрібно буде вручну вставити в зливну трубу для стічних вод.

Шланг для зливу води

Багато машин поставляються із пластиковим U-подібним вигином, до якого можна прикріпити шланг. Такі жорсткі U-подібні вигини корисні, оскільки вони допомагають підтримувати форму шланга і запобігають утворенню засмічення в перегнутому шлангу. Ви можете прикріпити U-подібний вигин до стіни, але пам’ятайте про це, коли витягуватимете машину в майбутньому.

 У вигин

Тепер ви можете повернути пральну машину на місце.

Як встановити пральну машину – вирівняйте

Ви повинні переконатися, що пральна машина встановлена ​​за рівнем, перш ніж почати її використовувати. Це важливо, оскільки машина може обертатися зі швидкістю до 1600 об/хв, а незбалансована пральна машина викликає небажану вібрацію, шум і може призвести до пошкодження машини та скорочення терміну її служби.

Використовуючи рівень, встановіть пральну машинку рівно, для зручності установки відрегулюйте ніжки у передній частині машини, щоб зробити її стійкою.

Вам потрібно буде послабити стопорну гайку, яка фіксує ніжки в потрібному положенні, і як тільки вона ослабне, використовуйте ключ на ніжках, щоб підняти або опустити машину. Переконайтеся, що пральна машина вирівняна, а потім затягніть стопорну гайку на ніжках машини, щоб ніжки машини залишалися на встановленій вами висоті.

Перевіряємо установку пральної машини

Коли машина розпакована, болти з квадратним підголовком видалені, вода підключена, стічні води стікають у каналізацію, а машина рівно стоїть на підлозі, ваша машина встановлена ​​і готова до прання білизни.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту