Як поміняти зливний насос у пральній машині

Як поміняти зливний насос у пральній машині

Зливний насос розташований внизу пральні. Його завдання відкачування води в процесі віджиму в зливний шланг, для завершення процесу зливу.

Якщо ваша техніка перестала відкачувати і зливати воду в процесі прання, швидше за все виникла несправність зливного насоса.

Розглянемо деякі ознаки, що вказують на поломку зливної помпи:

  • Лунає гудіння, коли машинка запускає процес віджиму.
  • Не чути, щоб вода убувала в систему зливу.
  • Після закінчення прання, в барабані все ще є вода.

Перед тим як вирішити замінити помпу, потрібно перевірити деякі моменти, які можуть вплинути на поганий віджимання та злив.

У зливному шлангу може виникнути засмічення, крім того, забитим може бути фільтр насоса. Перевірте дані деталі вашої пральні, щоб переконатися, що причиною збою не є ці вузли.

Якщо у вас виникла несправність зі зливним насосом, рекомендуємо викликати професійного майстра для проведення якісного ремонту пральної машини.

Однак, якщо ви готові провести заміну самостійно та переконані, що це у ваших силах, читайте наші рекомендації нижче.

Для заміни помпи вам знадобиться:

  • Новий насос. Обов’язково придбати помпу, що відповідає моделі вашого агрегату, бажано оригінальну деталь.
  • Викрутка
  • Плоскогубці
  • Чаша для збору зайвої води зі прання (при необхідності).

Дія 1 – Перед тим як приступати до ремонту, відключіть вашу стиралку від електромережі. Безпека на першому місці!

Дія 2 – Необхідно злити всю воду, що залишилася у вашій пральній машині. Для цього направте зливальний шланг в миску або скористайтеся невеликим шлангом, який знаходиться поруч з фільтром. Ще один спосіб злити воду – просто відкрутити фільтр. В цьому випадку вода ллється на підлогу і буде необхідно протерти підлогу на сухо.

Дія 3 – Тепер вам потрібно дістатися до помпи. Для цього відкрутіть задню панель за допомогою звичайної викрутки. У деяких пральних машинах потрібно відкрутити передню панель. Нахиліть пристрій на бік. Дана дія може вимагати додаткової допомоги, оскільки сучасні пральні машини є досить важкими.

Открутить заднюю панель

Дія 4 – Витягніть зіпсовану помпу, послідовно від’єднавши дроти, шланг та хомут. Використовуйте плоскогубці, щоб посунути хомут вниз по шлангу зливу у напрямку від насоса, даючи можливість шлангу вільно рухатися. Відпустіть затискач і поверніть його проти годинникової стрілки, після чого витягніть помпу, будьте готові до витоку води.

снять сливной насос

Дія 5 – Візьміть нову помпу та встановіть її, дотримуючись зворотної послідовності дій, як при від’єднанні. Вставте помпу, поверніть її за годинниковою стрілкою. Тепер потрібно з’єднати всі проводи і шланги. Для цієї роботи скористайтесь плоскогубцями.

Завдання виявилося вам під силу? Вітаємо! Тепер ви можете знову розпочати прання.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту