5 пральних лайфхаків, які не варто пробувати

5 пральних лайфхаків, які не варто пробувати

Не витрачайте свій час, гроші або миючі засоби, пробуючи ці популярні лайфхаки, пропозиції, які затопили інтернет. Наші тести показують, що вони не коштують вашого часу та грошей.

В Інтернеті є багато порад про те, як заощадити гроші, змусивши пральні порошки прати краще. Ми випробували деякі з цих порад у нашій майстерні, щоб дізнатися, чи вони дійсно допоможуть якісно очистити одяг. Крім того, ми проаналізували інформацію від дерматологів України, чи можуть ці поради викликати проблеми зі шкірою.

Для тесту ми скористалися пральною машиною Lg, яка гарно себе зарекомендувала в наших тестах про використання миючих засобів звичайним способом.

Читайте далі, щоб дізнатися про деталі нашого експерименту.

  1. Додавання бікарбонату соди в миючий засіб для прання

Це одна з найпоширеніших порад, яка зустрічається в мережі для покращення очищаючих якостей вашого прального порошку.

Суть поради застосовувати під час прання менше вашого звичайного прального порошку, але при цьому додавати в порошок звичайну харчову соду.

За твердженнями різних інтернет-користувачів, які поширюють цю пораду, плюсами харчової соди є: найкраще видалення плям на одязі; сода пом’якшує воду, що краще позначається на пральну машину і із застосуванням соди доводиться використовувати менше миючого засобу; так само сода допомагає позбутися запахів і робить біле білішим. Стверджується, що сода чудово підходить для алергіків, і один коментар у соціальних мережах наполягав на тому, що бікарбонат соди допомагає воді захоплювати бруд.

Деякі з цих тверджень – правда. Наші тести показали, що це один із найкращих домашніх засобів для видалення плям, але ми говоримо тільки про точкове застосування. Змішайте невелику кількість соди разом із водою, щоб сформувати пасту та нанесіть на пляму. Однак, якщо ваш одяг яскраво пофарбований, такий спосіб може дуже сильно пошкодити колір виробу.

Не додавайте соду до своєї пральної машини. Незважаючи на те, що сода дійсно допомагає прибрати деякі плями краще, ніж звичайний пральний порошок, але будь-який дерматолог вам скаже, що харчова сода може дратувати шкіру і призводити до висипу під пахвами, почервоніння та печіння.

Багато людей навіть не знають, що їхня шкіра чутлива до харчової соди, поки не почнуть застосовувати її в пранні.

  1. Використання гелю для душу, як прального порошку

Звичайно, ви можете використовувати гель для душу, щоб випрати вручну якийсь окремий одяг, якщо ви потрапили в незручну ситуацію, коли потрібно щось запрати, а поряд немає порошку та пральної машини. Але ваш одяг не буде таким чистим, при використанні гелю для душу для прання.

Наш тест показав, що гель для душу мало вплинув на очищення бруду з одягу. Використовуючи гель для душу, ви не видаляєте бруд та бактерії, що сидять глибоко у волокнах вашого одягу. Крім того, гель для душу погано змивається із внутрішніх частин деталей пральної машини, що скоротить термін служби вашої техніки.

Дерматологи стверджують, що бактерії на вашому одязі можуть переноситися на шкіру і викликати такі проблеми, як акне тіла та контактний дерматит. Тому важливо якісне очищення бактерій з вашого одягу.

Якщо ви розглядали гель для душу для прання, як спосіб заощадити гроші, ми рекомендуємо вам натомість використовувати рідкий засіб для прання. Такі засоби якісно відмивають одяг і бережно ставиться до техніки.

  1. Використання миючої рідини замість прального миючого засобу

Відразу ж говоримо вам велике ні-ні.

Дерматологи попереджають, що рідина для миття посуду зазвичай містить хімічні миючі засоби, які є шкідливими подразниками шкіри.

Ці піноутворювачі можуть негативно вплинути на шкіру, залишивши її запаленою та схильною до розтріскування. Це знаменує собою початок порочного кола для багатьох, оскільки шкіра, що потріскалася, може стати вразливою для подальших подразнень та інфекцій.

У нашому тестуванні рідина для миття посуду не дала хорошого результату з очищення одягу, але створювала зайве піноутворення, що негативно впливає на життєдіяльність внутрішніх вузлів пральної машини.

До того ж ви ризикуєте створити пінистий безлад на своїй кухні, коли відкриєте пральну машину, яку вам доведеться додатково ретельно вимити.

  1. Зовсім не використовуйте пральні порошки

Також в мережі часто зустрічаються онлайн-поради, в яких говориться, що можна взагалі не використовувати пральний порошок, оскільки потужності пральної машини буде достатньо і при перемішуванні одягу у воді відбувається прання.

На жаль, це неправда. Наше тестування показало, що ваш одяг не буде чистим; це просто гарантує вам, що вона мокра та брудна. А ви витратите гроші на воду та електроенергію марно.

  1. Розчинення, змішування прального порошку в пасту або рідину для покращення прання

Деякі люди вважають за краще купувати порошок, вважаючи його дешевшим, але виявляють, що він забиває їхню пральну машину і не розчиняється належним чином. Особливо ця проблема помітна, якщо ви живете в районі з жорсткою водою. Один із способів обійти проблему – попередньо розчинити пральний порошок у невеликій кількості води та використовувати як рідину/пасту.

Наші випробування показали, що це дійсно працює добре. Порошок, попередньо розчинений у пасту, чудово впорався з брудним одягом, видаливши більшість плям, що були на одязі та не забивав внутрішні деталі пральної машини.

Тим не менш, ефективніше купувати рідкий пральний засіб для прання, ніж звичайний пральний порошок. До того ж, багато пральних порошків, можуть бути дорожчими за хороші рідкі засоби для прання.

Сподіваємося, наші тести розвіяли ваші сумніви, і ви правильно здійснюватимете прання у вашій пральній машині.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту