Пральна машина Samsung зависла під час прання: що робити?

Пральна машина Samsung зависла під час прання: що робити?

Пральні машини Samsung є одними з найпопулярніших і найнадійніших на ринку побутової техніки. Однак, як і будь-яка техніка, вони можуть зазнавати різних неполадок. У цій статті ми розглянемо основні причини поломок і дамо рекомендації що робити, якщо пральна машинка Samsung зависла на різних етапах прання, з рішенням для кожного конкретного випадку.

Якщо програма збилася на пральній машині. Що робити?

Алгоритм дії, якщо збилася програма на пральній машині Samsung, включає наступні етапи:

  1. Насамперед необхідно вимкнути пристрій та відключити його від електромережі.
  2. Потім слід зачекати кілька хвилин і увімкнути машину назад.
  3. Після цього потрібно спробувати запустити прання заново.

Якщо пральна машина зупинилася під час прання, які дії

У сучасних моделях прання несправність висвічується на табло у вигляді коду з докладним описом значення в інструкції. Якщо пральна машина Samsung зависає на 9 хвилині (практично на початку прання) збій може спровокувати несправну систему, що подає воду в бак, проблеми з теном або двигуном. Підвисання в інший момент прання може бути пов’язане з перевантаженням, перепадами електрики або збоєм сенсорного екрана. Для усунення несправностей спробуйте:

  1. Від’єднайте машину від мережі та зачекайте кілька хвилин перед увімкненням.
  2. Переконайтеся, що завантаження білизни відповідає допустимій нормі, немає перебоїв з електрикою та проблем із розеткою.
  3. Поставте цикл прання на паузу та увімкніть злив води. Якщо вода не йде – чищення потребує фільтр, також можливий засмічення каналізації.

Пральна машина зупиняється на полосканні, що робимо

Можливі причини, коли пральна машина зависає на полосканні, можуть бути проблеми з насосом або зливним шлангом. Перевірте справність зливної системи, запустивши режим зливу і подивиться чи йде вода з бака. Якщо вода залишилася в машині, значить збій стався в одній з ланок системи зливу: дренажному фільтрі, зливній помпі або шлангу, або у внутрішніх патрубках. У такому випадку зробіть такі дії:

  1. Відключіть автомат від мережі та системи подачі води.
  2. Перевірте, чи не забитий зливний фільтр або шланг і злийте воду через аварійний злив. Якщо вода йде через фільтр, а через шланг вода не зливається – настав час його замінити.
  3. Якщо система зливу в нормі, а машина й надалі відмовляється полоскати, проблема може критися в контролері управління, у цьому випадку без сервісного центру не обійтись.

Якщо пральна машина зависла на віджиму, що робити

Ситуація, коли пральна машина не переходить у режим віджиму, може бути викликана нерівномірним розподілом білизни в барабані, наявністю стороннього предмета або великою вагою речей. Дотримуйтесь цих рекомендацій:

  1. Перш за все, перевірте режим прання (при делікатному або ручному пранні функція може бути вимкнена або запускатися вручну).
  2. Потім зупиніть машину (з обов’язковим відключенням її від мережі), перерозподіліть білизну в барабані рівномірно і спробуйте знову запустити віджимання.
  3. Заберіть частину білизни з барабана, тим самим зменшивши навантаження, повторіть віджимання.

Зависла пральна машина Samsung під час віджиму. Які причини поломки

Якщо процес прання відбувається згідно з інструкцією і власник дбайливо ставиться до своєї помічниці, а пральна машина Samsung зависає на віджимі, можливо причина криється в поломці таких елементів:

  1. Несправність електронного модуля керування може спричинити помилку в роботі пральної машини.
  2. Забитий зливний фільтр або шланг: накопичення сміття та волокон призводить до зупинки прання.
  3. Зношені або пошкоджені підшипники не дозволяють барабану працювати в потрібному швидкісному режимі і можуть призвести до зупинки під час віджиму.
  4. Датчик рівня води (пресостат) зламався та ігнорує відсутність у барабані води, а блок управління (плата) у свою чергу не дає команду переходу на наступний етап – віджимання.
  5. Зносилися амортизатори і СА сильно вібрує, особливо при віджиму. При цьому може увімкнутися захисний механізм і прання зупиниться, хоча багато сучасних автоматів здатні працювати при даній поломці.
  6. Порвався чи сильно розтягнувся ремінь приводу.
  7. Таходатчик не контролює частоту обертів двигуна і модуль управління не отримує даних про його обертання і прання зупиняється.

Пральні машини Samsung – надійні помічники у побуті, але при виникненні несправностей вони можуть заподіяти незручності. Якщо ваша пральна машина зависла під час прання, необхідно перевірити кілька варіантів причин поломки, починаючи від живлення і закінчуючи поломкою електроніки або механізмів машини. Перед тим, як звертатися до фахівців, спробуйте зробити все можливе самостійно, включаючи перезавантаження машини та очищення фільтрів.

Важливо! Якщо після виконання всіх дій неполадка не усунена, зверніться до сервісного центру для професійної діагностики та ремонту вашої незамінної помічниці.

Не забувайте, що регулярне технічне обслуговування пральної машини може допомогти запобігти несправності та продовжити її термін служби.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту