Пральна машина Samsung не вмакається, в чому причина та як виправити проблему

Пральна машина Samsung не вмакається, в чому причина та як виправити проблему

Білизна знаходиться в барабані, але пральна машина Samsung не включається, що ж робити, чи потрібно відразу думати про новий пристрій? Перш ніж невизначеність наросте, є сенс пошукати причини.

Найчастіше ви можете виявити проблему самостійно, і пральна машина Samsung у найкоротші терміни знову запрацює. Давайте спробуємо розібратися в суті проблеми, можливих причинах та способах усунення.

Перевірте джерело живлення

Якщо пральна машина Samsung перестала вмикатися, насамперед подивіться на блок живлення. Чи правильно вилка вставлена в розетку? Чи до розетки надходить електрика? Щоб дізнатися, підключіть інший побутовий прилад. Якщо цей пристрій також не реагує, можливо, спрацював автоматичний вимикач. Якщо розетка справна, зачекайте кілька хвилин і спробуйте знову запустити пральну машину.

Вибирайте правильну програму прання

Пральна машина Samsung може не вмикатися через те, що поворотний перемикач знаходиться між двома програмами прання. Іноді люди забувають натиснути кнопку “Пуск”. Також перевірте, чи активовано відстрочення часу запуску. Якщо деякі програми запускаються при повороті перемикача, можливо, перемикач несправний. У цьому випадку перемикач необхідно замінити. Для заміни перемикача викликайте майстра з ремонту пральних машин.

Не щільно зачинені дверцята пральної машини

Люк пральної машини має запобіжний механізм. Поки у пристрої є вода, дверцята не відчиняться. Це також означає, що програма прання не запуститься, якщо дверцята не заблоковані належним чином. Іноді може здвинутись ущільнювач люка. Як тільки ви відчуєте опір під час закриття дверей, вам слід правильно вставити ущільнювач назад.

Заміна дверного замку

Зламаний замок дверей зазвичай вимагає заміни. Система безпеки гарантує, що під час прання неможливо відчинити дверцята. На багатьох пральних машинах Samsung система блокування складається з контакту, який активується клямкою люка. Тільки після цього запускається програма прання. Індикатор блокування пральної машини більше не світиться? Це свідчить про несправність замка.

Забезпечення водопостачанням

Якщо недостатньо води, пральна машина Samsung не може виконувати свою роботу і оголошує страйк. Переконайтеся, що кран на воду відкритий і вода може надходити вільно. Шланг сильно погнутий чи перегнутий? Тоді вода не тече так, як має. Також перевірте фільтр на кінці шланга на наявність забруднень та видаліть їх.

Проблеми з електромагнітним клапаном або нагрівальним елементом

Електромагнітний клапан контролює подачу води у пральну машину. Після додавання води програма часто запускає етап прогрівання. Як тільки один із двох елементів ушкоджується, пристрій вимикається. Таку поломку краще довірити професійному майстру з ремонту пральних машин. Фахівець “Хелп Сервіс” за допомогою мультиметра з’ясовує, яка деталь точно не працює. І в стислий термін усуне цю поломку.

Проблема з платою управління

Цей компонент керує всіма важливими функціями. Вода, мотор, нагрівання – так званий силовий модуль – це мозок кожної пральної машини Samsung. Звертайте увагу на друковану плату тільки після того, як ретельно перевірили вже згадані пункти. Заміна плати управління може бути дорогою, тому слід виключити всі інші можливі причини.

Щоб викликати майстра для ремонту пральної машини Samsung додому, зателефонуйте нам або подайте заявку через форму на сайті і майстер приїде до вас в обумовлений час.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту