Пральна машина LG має запах горілого

Пральна машина LG має запах горілого

Пральна машина LG – надійна помічниця для виконання рутинного прання. Але якщо ваша машинка під час роботи почала видавати запах горілого – час викликати майстра.

Така проблема не є простою і якщо ви не впевнені у своїх знаннях та силах не рекомендуємо займатися самостійним ремонтом, оскільки це може призвести до додаткових поломок.

Важливо! Якщо пральна машина LG має запах горілого під час роботи, негайно відключіть машину від електромережі.

Нижче розглянемо можливі причини цієї ситуації та як їх вирішувати.

Комплект ротора та статора пральної машини LG

Статор є частиною двигуна з прямим приводом, який електрично надає руху зовнішньому ротору. Якщо обмотки статора намокнуть або покриті дроти на котушках закоротять, вони можуть видавати запах гару.

Ви можете перевірити котушки статора за допомогою мультиметра. Якщо статор димить або пахне горілим, його необхідно замінити.

Основна плата управління пральної машини LG

Основна плата керування забезпечує живлення різних компонентів пральної машини. Якщо на платі управління станеться стрибок напруги або будь-який компонент вийде з ладу, на платі керування може статися коротке замикання, що призведе до запаху гару.

Огляньте плату на наявність слідів підгоряння. Якщо головна плата управління згоріла, її необхідно замінити.

Плата керування двигуном пральної машини LG

Плата керування двигуном подає харчування на двигун. Якщо у двигуні станеться коротке замикання або стрибок напруги, компоненти на платі можуть перегоріти, викликаючи запах гару.

Огляньте плату керування двигуном на наявність слідів підгоряння та за потреби замініть.

Плата керування пральною машиною LG

Плата керування забезпечує живлення компонентів пральної машини. Якщо на плату керування надійде стрибок напруги або будь-який компонент вийде з ладу, плату керування може замкнути, що призведе до появи запаху гару.

Огляньте плату керування на наявність слідів підгоряння. Якщо плата управління згоріла, її необхідно замінити.

Ремінь водяного насоса пральної машини LG

Ремінь водяного насоса може зношуватися та ковзати по шківах, викликаючи запах гару.

Перевірте шків двигуна на знос і переконайтеся, що водяний насос обертається вільно.

Ремінь приводу пральної машини LG

Якщо приводний ремінь зношений, він може прослизати на шківі, викликаючи тертя та появу запаху гару. Також перевірте компоненти, які обертають ремінь, щоб переконатися, що вони обертаються вільно. Водяний насос, що застряг, або натяжний шків можуть створити достатнє тертя, що призведе до займання ременя.

Комплект ременя для пральної машини LG

У деяких моделях пральних машин використовуються два ремені: один для роботи трансмісії, а інший для водяного насоса. Якщо ремені зношені або згоріли, їх можна замінити разом як комплект. Заклинили водяний насос або трансмісія можуть створити достатнє тертя, що може призвести до займання ременя.

Таймер пральної машини LG

Контакти таймера з часом можуть зношуватися та погіршувати контакт. В цьому випадку контакти можуть перегрітися, утворити дугу, а від таймера може виникнути запах гару.

Привідний двигун пральної машини LG

Привідний двигун приводить у дію механічні компоненти пральної машини. Якщо один із компонентів вийде з ладу, двигун може зупинитися або перестати обертатися. Іноді сам двигун може мати погані підшипники, через які вал двигуна важко крутити. У цьому випадку обмотки можуть перегрітися, що призведе до появи запаху гару.

Якщо двигун гуде, але не запускається або обмотки пахнуть підгорілими, швидше за все його необхідно замінити.

Привідний шків пральної машини LG

Деякі моделі пральних машин мають знімний приводний шків, прикріплений до валу приводного двигуна для обертання приводного ременя. Якщо коробка передач заблокована або шків зношений, або пошкоджений, ремінь може прослизати на шківі і з’явится запах горілої гуми.

Огляньте приводний шків на наявність зношування або пошкоджень і за потреби замініть.

Джгут проводів пральної машини LG

Пошкоджений джгут дротів омивача може видавати запах гару.

Огляньте джгути проводів пристрою на наявність зношених або від’єднаних проводів, потім при необхідності замініть компонент.

Інверторна плата пральної машини LG

Інверторна плата пральної машини допомагає визначити, наскільки швидко обертатиметься бак і в якому напрямку під час віджиму. Якщо плату закорочено або зношено, вона може видавати запах гару.

Вам слід перевірити плату інвертора на наявність ознак загоряння або замикання компонента та за необхідності замінити її.

Зливний насос пральної машини LG

Переконайтеся, що насос працює вільно. Дрібні предмети одягу, особливо дитячі шкарпетки та ворс, часто застрягають у насосі.

Якщо крильчатка насоса не може рухатися, ремінь або двигун нагріються, що призведе до запаху гару.

Зчеплення пральної машини LG

У деяких пральних машинах з вертикальним завантаженням для обертання внутрішнього бака використовується муфта.

Якщо зчеплення зношене, одяг після намокання буде мати легкий запах гару.

Натяжний шків пральної машини LG

Натяжний ролик утримує натяг ременя, забезпечуючи його натяг. Якщо підшипник шківа не обертається вільно, ремінь ковзатиме по шківу і викликатиме запах горілої гуми.

Трансмісія пральної машини LG

На моделях з верхнім завантаженням заблокована трансмісія може призвести до ковзання ременя на шківі двигуна, що призведе до його загоряння.

Переконайтеся, що трансмісія обертається вільно та ремінь не згорів.

Важіль натяжного шківа пральної машини LG

У деяких моделях із вертикальним завантаженням для підтримки натягу ременя використовується натяжний ролик. Якщо натяжний важіль або шків не рухаються вільно, ремінь може прослизати, викликаючи запах гару.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту