Зламалась помпа в пральній машині Bosch, що робити

Зламалась помпа в пральній машині Bosch, що робити

У пральних машинах різних брендів та моделей можна знайти багато режимів прання: для делікатних та змішаних типів тканини, для бавовни та дитячих речей, для постільної білизни та пухових виробів, інтенсивна та дбайлива тощо. Перераховувати їх можна ще довго. Але поєднує всі пральні машини один процес, без якого жоден режим не зможе бути виконаний – це набір та злив води.

Тому помпа пральної машини Бош є однією з найважливіших її частин, яку слід регулярно перевіряти. Адже вона відповідає за набір води та її злив у процесі прання та після завершення.

У вашій пральної машини Bosch перестав спрацьовувати злив – настав час познайомитися з нашими майстрами Helpservice.kiev.ua.

Як зрозуміти, що зламалася помпа в пральній машині Bosch

За наведеними нижче ознаками можна зрозуміти, що швидше за все зламалася помпа в пральній машині Bosch:

  • Поява на екрані відповідного коду (н-р Е18) або блимання певних індикаторів (у моделях без табло);
  • Повільний злив або спрацювання зливу іноді;
  • Наявність шуму в процесі набору та зливу води;
  • Посилена вібрація при віджиму;
  • Барабан перед початком зливу повністю зупиняється.

Щоб точно встановити причину відмови пральної машини у зливі води, потрібно провести відповідну діагностику та перевірити помпу на працездатність.

Причини поломки насосу

Не завжди помпа може безпроблемно відпрацювати термін, заявлений виробником. Неякісна водопровідна вода скорочує цей термін у рази. Крім цього, причинами виходу з ладу насоса можуть бути:

  • знос деталі з часом,
  • регулярне ігнорування допустимої для завантаження ваги білизни,
  • невідповідний режим прання для певних тканин,
  • засмічення або пошкодження елементів зливу (фільтр, шланги, каналізація),
  • заклинювання крильчатки сторонніми предметами (н-р кісточка бюстгальтера) та її пошкодження,
  • проблеми в електронній системі або котушці насоса через стрибки напруги.

Періодичне огляд і чищення всіх елементів, що беруть участь у зливі, та наборі води, а також перевірка перед пранням кишень одягу та недопущення попадання в барабан сторонніх предметів – усі ці нехитрі, але дуже важливі дії допоможуть уникнути передчасної поломки насоса.

Перевірка помпи пральних машин Bosch

Перед початком самостійного пошуку джерела проблеми або в очікуванні майстра потрібно обов’язково вийняти білизну з машини. Зробити це можна вручну, видаливши воду із бака через аварійний злив.

Зливаючи воду таким чином, заодно можна і потрібно прочистити фільтр, крильчатку і зливний шланг від сміття, що скупчилося, а також перевірити їх на предмет пошкоджень. Здебільшого проблема саме так і вирішується.

Якщо після проведених маніпуляцій слив все одно не спрацьовує, значить проблема в самому насосі і, швидше за все, доведеться його замінити.

Прибрати засмічення та прочистити систему зливу можна самостійно, але для діагностики та заміни самої помпи краще скористатися послугами кваліфікованих фахівців нашої майстерні Helpservice.kiev.ua.

На завершення

Подовжити ефективну роботу насоса допоможуть регулярне очищення зливу. Так само рекомендуємо дотримуватися заявленої виробником ваги білизни, що завантажується. Періть дрібні предмети та елементи одягу (наприклад, бюстгальтери, шнурівки) у спеціальних мішечках. А також слідкуйте за тим, щоб у бак ПМА не потрапляли дрібні сторонні предмети з металу, жорсткого пластику та ін.

Для заміни помпи потрібно не тільки розібрати пральну машину, але й купити потрібну деталь саме для вашої моделі.

Для наших досвідчених фахівців, які стикаються із заміною насосів дуже часто, ця процедура не викликає складності і вони проведуть якісний ремонт пральної машини Bosch, у вас вдома і усунуть поломку правильно, безпечно та з гарантією.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту