Не працює злив у пральній машині LG

Не працює злив у пральній машині LG

Ніщо так не затьмарює радість господині, яка затіяла велике прання вихідного дня, як невчасна поломка пральної машини. І починалося начебто все нормально, і після запуску прання машина працювала як завжди, але коли діло дійшло до зливу – тут і почалися неприємності. Швидше за все не працює злив у пральній машині LG і потрібно щось із цим робити.

Прання можно здійснити вручну, а потім витрачати час на пошук джерела проблеми, а можна довірити вирішення завдання майстру Helpservice.kiev.ua, а свій час присвятити відпочинку.

Типові симптоми поломки зливу в пральній машині LG

Будь-яку поломку легше попередити, якщо вчасно звертати на типові ознаки:

Уповільнений або неефективний злив: Якщо пральна машина починає зливати воду повільно – це свідчить про проблеми зі зливною помпою (насосом) або про сміття, що скупчилося в зливному тракті.
Якщо після закінчення циклу прання вода залишається в барабані і не зливається, це може свідчити про проблеми зливної системи. Спробуйте окремо запустити режим зливу і якщо при цьому вода йтиме нормально, то причина не в смітті. Але коли після запуску зливу вода залишиться в барабані, значить проблему потрібно шукати глибше.
Висвітлення на екрані коду 0E вказує на проблему зі зливом води.

Причини несправності зливу в пральцях LG та що з ними робити

Щоб розібратися в причинах несправності, спершу потрібно злити залишки води та витягти білизну з машини. Для цього вам доведеться зробити аварійний злив через зливний шланг. Він розташований разом із фільтром, у нижній частині пральної машини на передній панелі. Підставте будь-яку зручну ємність з бортиками, в неї стікатиме вода з бака. Після спуску води дверцята люка відчиняться і ви зможете витягти білизну.

Увага! Усі роботи проводити лише після відключення ПМА від електрики та водопостачання!

Після вилучення білизни можна переходити до пошуку причин некоректної роботи зливу та їх усунення. І вони можуть критися в:

Засміччені зливного фільтру: Акуратно вийміть фільтр (ви вже знаєте, що він розташований внизу машинки) намагайтеся відкручувати його поступово, тому що через нього будуть йти залишки води, очистіть його від сміття і добре промийте під проточною водою. Усі дії проводьте обережно, щоб не пошкодити сам фільтр.

Роботі зливного насоса: За фільтром знаходиться крильчатка насоса. Потрібно переконатися, що їй нічого не заважає, для цього прокрутіть пару-трійку раз її, за годинниковою стрілкою. Вільне обертання говорить про відсутність сторонніх предметів у крильчатці та можливість насоса зливати воду. Роботу самого насоса можна перевірити увімкнувши злив і якщо при цьому крильчатка обертається, значить з насосом все нормально.

Спробуйте зупинити обертання крильчатки рукою, не сильно натиснувши на її середину. Якщо від цього руху крильчатка зупиниться, це означає, що насос не в змозі працювати на повну потужність і його пора міняти.

Засмічченя патрубка: Коли після відкручування зливного фільтра вода все одно залишається в барабані, значить, швидше за все забився зливний патрубок. Для очищення деталі вам знадобиться частково розібрати машину і покласти її на бік. Отримавши доступ до патрубка, прибираємо з нього всі сторонні предмети. Усередині можна знайти навіть шкарпетки та інші елементи одягу, а також монети та інше сміття.
Засуви шланга зливу: Вийміть шланг та огляньте його на предмет пошкоджень та зламів, особливо в місцях усіх з’єднань. Спробуйте силою подути до нього. Булькаючі звуки від залишків води в помпі та вільний потік повітря говорить про відсутність сміття. Будь-які забруднення можна прибрати, наприклад, за допомогою дроту.

Більш серйозна причина у відмові пральної машини зливати воду може критися в неполадках модуля управління. Знайти пошкоджену ланку в електронному ланцюзі без допомоги досвідченого майстра досить складно. У такому разі ремонт пральної машини LG буде розумно довірити досвідченим рукам наших майстрів від Helpservice.

Важливо пам’ятати, що регулярне обслуговування та догляд за пральною машиною допоможуть уникнути подібних проблем. Регулярно чистіть фільтр, уникайте перевантаження машини і слідкуйте за станом зливу в цілому.

Також не рекомендується самостійно розбирати машину, якщо ви не маєте відповідних навичок, оскільки це може призвести до додаткових поломок або пошкодження техніки.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту