Не працює насос у пральній машині Samsung

Не працює насос у пральній машині Samsung

Купуючи пральну машину мало хто задумується про її внутрішній пристрій, споживачів більше цікавить зовнішній вигляд, наявність функціональних можливостей та якість прання. Цікавість до технічної сторони виникає при несправностях. І тоді починається збір інформації про роботу пральних машин чи пошук надійної майстерні.

Одних лише знань недостатньо щоб зрозуміти, наприклад, чому зламався насос у пральній машині Samsung і що з цим робити.

Знання помножені на досвід, які мають фахівці нашої компанії Helpservice.kiev.ua, допомагають нам безпомилково встановити та ліквідувати причину поломки у найкоротший термін.

Характерні ознаки зламаного насоса

Пральна машина обов’язково зливає воду після закінчення фази прання та після процесу полоскання, кількість зливів залежить від обраного режиму. І першим симптомом несправності насоса є зупинка роботи пральної машини зі зливу води у пререрахованих етапах. Нездатність насоса відкачати використану воду не дає машині перейти на наступний режим.

На табло всіх сучасних машин з’являється інформаційний код, властивий для цієї помилки, що повідомляє господареві, що доведеться витратитися на ремонт пральної машини Samsung.

Також характерними ознаками несправності насоса в пральній машині Samsung можуть бути:

  • У баку залишається вода і не чутно звуку властивого для працюючого насоса;
  • Насос, що працює без перерви;
  • Злив води з барабана довше за звичайний;
  • Нерегулярний злив.

Проаналізувавши таку поведінку пральної машини і зваживши на код, що з’явився, з великою часткою ймовірності можна говорити про поломку саме насоса.

Причини поломки насоса в пральній машині Samsung

Роль насоса полягає у зливі відпрацьованої води з машини на певних етапах. Відповідно, якщо ця деталь не працює, то вода не піде і ПМА зупинятиметься. Раптові перепади електрики можуть спричинити згоряння двигуна насоса і тільки новий насос допоможе повернути пральну машину до нормального функціонування.

Пошкодити або заблокувати зливальний насос, а заодно і крильчатку, можуть предмети, які відірвались від одягу (пуговиці, копійки, носки тощо) та інший мусор. Пошкоджену деталь потрібно обов’язково замінити.

Якщо причина в смітті, що накопичилося – потрібно удалити його, а заразом прочистити всю зливну систему, включаючи фільтри, зливний патрубок, шланги та каналізацію в цілому.

Зламався зливний насос пральної машини Samsung, що робити

За бажання до приїзду майстра можна зробити наступні кроки:

Потрібно перевірити насос щодо працездатності. Почніть із крильчатки насоса, яка знаходиться за зливним фільтром, розташованим унизу, на передній панелі пральної машини Samsung.

Упевніться, що там немає сторонніх предметів, що заважають її роботі, для цього спробуйте прокрутити її кілька разів. Вільне обертання крильчатки говорити про відсутність якогось сміття, а значить перешкод для роботи насоса немає.

Наступним перевіряємо сам насос. Для цього запускаємо режим “злив” (у деяких моделях “віджимання”) і якщо насос робочий, то крильчатка буде крутитися.

Доторкніться до середини крильчатки, що обертається, злегка натиснувши пальцем, якщо вона легко зупиняється, це означає, що потужності насоса вистачає лише для холостої роботи, тобто без води. У такому разі зливний насос доведеться змінювати.

Ремонт пральної машинки самсунг через зливний насос не найскладніша процедура, але, як правило, навіть незначні, на перший погляд, поломки буде розумним довірити досвідченим майстрам.

Фахівці нашої майстерні Helpservice впораються з будь-яким завданням та гарантовано повернути вашу стиральну машину до життя.

Довірте ремонт пральної машини Samsung фахівцям нашого сервісного центру, і вона вам прослужить ще не один рік.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту