Код помилки у пральній машині Siemens E23

Код помилки у пральній машині Siemens E23

Пральні машини незамінні в сучасному домоводстві – вони зберігають наш одяг чистим, роблять наше повсякденне життя набагато простіше і, перш за все, економлять нам час, який ми інакше витратили б на прання. Але що станеться, якщо ваша пральна машина Siemens висвітить код помилки E23 чи інші коди помилок та перестане працювати? При неприємному збігу обставин такі проблеми можуть призвести навіть до потопу вашого приміщення. Тому важливо діяти якнайшвидше, коли виникає ця помилка.

Код зазвичай вказує на проблему із системою захисту води та вимагає швидкого вирішення, оскільки це може призвести до подальшого пошкодження машини. Через майже ідентичний дизайн багатьох приладів Bosch та Siemens, наше керівництво також охоплює помилку E23 пральної машини Bosch. Таким чином, етапи усунення неполадок також майже ідентичні, і ви можете застосувати наші поради до інших пральних машин із тією самою проблемою.

Що означає код помилки E23?

Помилка E23 на пральній машині Siemens вказує на проблему із системою захисту води, це зазвичай означає, що вода просочилася в нижню зону машини та активувала там поплавковий перемикач. Цей процес є мірою безпеки, призначеною для запобігання подальшому попаданню води.

Помилка E23 зазвичай пов’язана із системою Aqua-stop, яку можна знайти у багатьох сучасних пральних машинах Siemens та Bosch. Ця система призначена для запобігання пошкодженню водою шляхом автоматичного припинення подачі води при виявленні витоку. Це чудово підходить для запобігання затопленню, але, якщо спрацьовує сигналізація, ваша машина також негайно припинить роботу. Тому ніколи не видаляйте код помилки E23 безпосередньо, підключаючи та вимикаючи пральну машину, з метою перезавантаження плати керування.

При перезавантаженні помилки Е23, пральна машина Siemens може обійти запобіжні заходи, хоча б ненадовго, але при цьому ваша пралка швидше за все набере ще більше води в систему, що зовсім не є безпечним.

У деяких випадках код помилки Е23 може свідчити зовсім про незначну проблему, таку як шланг, не закріплений належним чином. Зрештою, вся внутрішня робота вашої пральної машини піддається великим навантаженням та вібраціям, що може призвести до поганої фіксації шланга.

В інших випадках помилка E23 може вказувати на серйознішу причину, таку як несправний насос або проблеми з ущільненням.

Важливо якнайшвидше виявити та виправити проблему.

Деякі з можливих проблем цієї помилки ви можете виправити самостійно. Однак важливо враховувати, що для окремих випадків бажано звернутися до ремонтної майстерні.

Siemens E23 – Як розпочати усунення несправностей

Перед усуненням неполадок, слід спочатку знайти ознаки протікання води.

Перевірте зону навколо пральної машини на наявність калюж або вологи. Але навіть якщо ви їх не знайдете, вода можливо збиралася всередині машини.

У будь-якому випадку для проведення діагностики слід якнайшвидше відключити машину від блока живлення та почекати близько 15 хвилин. У багатьох випадках це скидає електроніку чи пам’ять несправностей та відключає дверний замок. Ці кроки допоможуть вам дістати білизну з пральної машини. Однак, не завжди так просто дістати білизну з пральної машини.

Помилка пральної машини Siemens E23: неможливо відчинити двері

Якщо у пральній машині відображається помилка E23 і двері залишаються заблокованими, необхідно скористатися функцією аварійного відкриття. Це функція безпеки, яка інтегрована у більшість сучасних пральних машин для видалення білизни у разі несправності чи збою живлення. Аварійний випуск зазвичай знаходиться внизу машини за закрилком або панеллю. У деяких випадках він виконаний у вигляді невеликої петлі або важеля, який доводиться тягнути чи натискати. У цей момент бажано ознайомитися з інструкцією з експлуатації, конкретно для вашої моделі, щоб знайти точне положення та спосіб аварійного випуску.

Після успішного аварійного випуску ви можете вилучити білизну та продовжити подальше усунення несправностей.

Важливо, що аварійний викид має використовуватися лише у крайньому випадку. Ви обходите функцію безпеки вашого приладу і можете викликати затоплення самостійно, наприклад, якщо в барабані все ще є вода.

Фільтр, як джерело проблем, що повторюється

На наступному етапі усунення несправностей ми розглянемо фільтр, який може відігравати центральну роль у помилці пральної машини Siemens E23. Блокування у фільтрі може запобігти зливу води належним чином і часто призводить до цього коду помилки. Хорошою новиною є те, що перевірка та очищення фільтрів зазвичай прості та можуть бути виконані без спеціальних знань.

По-перше, ви повинні переконатися, що в машині більше немає води, щоб уникнути затоплення. Потім можна відкрити кришку в нижній частині пральної машини, за якою прихований фільтр для ворсу. Зазвичай для цього вам потрібно лише відкрити невеликий клапан, послабити гвинти. Перед видаленням фільтра помістіть рушник або неглибокий піддон під фільтр для утримання води, що залишилася.

Акуратно відкрутіть фільтр і зверніть увагу на сторонні предмети, такі як монети, шпильки для волосся або аналогічні предмети, які могли потрапити в пастку. Видаліть всі предмети, які виявите, та ретельно промийте фільтр водою. В ідеалі ви повинні використовувати пензель для одночасного видалення будь-яких дрібних залишків. Потім встановіть фільтр назад.

Запустіть тестовий цикл прання в режимі зливу, такий текст покаже була вирішена проблема з помилкою E23 або пральна машина потребує більшої уваги.

Перевірте з’єднання шлангу та електромагнітний клапан

Перш ніж зайнятися більш складними варіантами, вам напевно слід уважніше вивчити з’єднання шланга та електромагнітний клапан. Ви знайдете електромагнітний клапан у місці з’єднання впускного шланга з пральною машиною. Це електричний компонент, який контролює подачу води та може блокувати подачу води у разі помилки E23, щоб не допустити серйозних пошкоджень.

Для точної перевірки ви повинні зняти верхню кришку пральної машини, для чого потрібно послабити два гвинти ззаду. Потім слідуйте за подачею води і шукайте вологі плями.

Якщо прилад вивів код помилки Е23, дослідивши шлях подачі води ви можете безпосередньо побачити, де саме вода витікає. Крім того, клапан може просто більше не закриватися правильно, в цьому випадку ви чутимете незвичайний або повторюваний шум клацання.

Заблокований зливний насос, як причина помилки пральної машини Siemens E23

Після перевірки шлангових з’єднань та електромагнітного клапана настав час глянути на зливальний насос. У більшості пральних машин Siemens та Bosch він розташований внизу одразу за закрилком для обслуговування. Зазвичай ви знайдете насос безпосередньо за фільтром.

Щоб перевірити зливний насос, слід спочатку переконатися, що пральна машина більше не працює. Для цього витягніть вилку з розетки. Потім видаліть будь-які сторонні предмети та використовуйте довгу викрутку, наприклад, щоб перевірити, чи робоче колесо насоса може вільно рухатися. Якщо робоче колесо заблоковане або насос сильно кальцинований, його слід очистити або замінити – хоча для заміни краще викликати майстра для ремонту пральних машин, додому.

Перевірка ущільнення несучого валу

Якщо у пральній машині відображається помилка E23 і ви вже виконали основні (і прості) кроки усунення несправностей, але проблема зберігається, настав час поглянути на ущільнення несучого валу. Це ущільнення розташоване безпосередньо на підшипнику вашого прального барабана, тобто там, де барабан, що обертається, з’єднаний з корпусом.

Гумове ущільнення на шарикопідшипнику запобігає попаданню води в корпус із барабана. Усунення цієї неполадки досить складне і якщо ви не впевнені у своїх знаннях, рекомендуємо викликати майстра з ремонту пралень додому.

Якщо ж ви вирішили спробувати усунути проблему самостійно, то вам потрібно відкрутити задню панель пральної машини:

  • Переконайтеся, що ваша пральна машина не підключена до мережі. Щоб було легше дістатися до ущільнення, потрібно видалити воду зі пральної машини та зливного шланга.
  • Вам доведеться зняти верхню кришку, щоб отримати доступ до гвинтів задньої панелі.
  • Послабте гвинти, щоб зняти задню панель, а потім подивіться на підшипник барабана.
    Зазвичай тут все має бути сухим. Однак, якщо ви бачите вологі плями або витік води, ймовірно, що ущільнення підшипника стало пористим.

Тепер у вас є вибір викликати майстра або вирішити проблему самому. Однак, якщо ви оберете останній варіант, у вас буде багато роботи. І якщо ви щось зробите не так, то барабан вашої пральної машини буде зіпсований і більше не працюватиме нормально. Тому ми рекомендуємо звертатися до майстерні для такого ремонту.

Витік нагрівального елемента як джерело помилки

Ще однією причиною витоку води на підлогу може бути нагрівальний елемент. У цьому випадку рекомендуємо вам відмовитись від самостійного ремонту, оскільки цей компонент важкодоступний на деяких моделях. Така поломка анулює гарантію виробника.

Тим не менш, ви можете самостійно встановити чи справді проблема в цьому.

Спочатку відключіть пральну машину від джерела живлення під час цього огляду.

Нагрівальний елемент зазвичай розташовується безпосередньо під так званою ванною, тобто пластиковим корпусом, в якому розташований пральний барабан. Зазвичай тен встановлений між барабаном та ванною, щоб нагріти воду. Розпізнати нагрівальний елемент можна за трьома кабельними з’єднаннями і гайкою між ними. Якщо ущільнення зламано, це буде помітно як залишки вапняного нальоту чи вологість на тені.

Перевірте ущільнення між двома половинами ванни

Грубо кажучи, ванна вашої пральної машини, тобто корпус, в якому обертається барабан, складається з двох половин, які з’єднані ущільнювачем.

Вода також може легко витікати тут, особливо якщо врахувати, скільки напруги накладається на ущільнення в цій галузі, тому що сильні вібрації часто виникають під час циклу обертання. У поєднанні з гарячою водою, залишками миючих засобів та вапняними відкладеннями дана зона може мати протікання.

Помилка пральної машини Siemens F23/E23: Профілактичні заходи

Регулярний догляд та технічне обслуговування, а також ретельне та дбайливе поводження з машиною можуть значно збільшити термін її служби та запобігти несподіваним несправностям. Тому зверніть увагу на такі важливі моменти:

  • Використання фільтра для води може зменшити вапняний наліт у воді, що у свою чергу зменшує накопичення вапняного нальоту в машині.
  • Занадто багато миючого засобу може призвести до спінювання, дратувати датчики та викликати повідомлення про помилки. Тому завжди дотримуйтесь рекомендованого дозування.
  • Регулярна перевірка фільтрів ворсу та насоса – запобігає блокуванню.
  • Вам також слід час від часу перевіряти впускні та випускні шланги на наявність пошкоджень або засмічень.

Налаштування пральної машини прямо і рівно забезпечує меншу вібрацію під час циклу обертання, що захищає ущільнення та запобігає витоку.
Використовуйте засоби для видалення накипу або побутові засоби, такі як оцет, щоб пом’якшити та видалити відкладення вапняку.

Ці профілактичні заходи не лише допоможуть вам уникнути різних проблем, таких як помилка Siemens E23, але також допоможе оптимізувати енергоспоживання та покращити ефективність прання.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту