Код помилки U6 у пральній машині Samsung

Код помилки U6 у пральній машині Samsung

Код помилки U6, який ще називають Ub, з’являється на екрані пральної машини Samsung при дисбалансі її барабана. Говорячи простими словами, це означає, що пральна машина завантажена білизною нерівномірно. У попередніх моделях код може позначатися як Е4, але, по суті, це означає ту ж проблему.

Код помилки U6

Зазвичай код U6 відображається на дисплеї на 3, 7 або 9 хвилин циклу прання, але іноді машина може вказати його і пізніше.

Помилка U6/Ub виникає, коли барабан пристрою розбалансований. Це відбувається, коли машина завантажена білизною нерівномірно. Найчастіше ця помилка виникає під час віджиму.

Останнє покоління пральних машин Samsung – розумне і насамперед намагається збалансувати завантаження в самому барабані. Якщо це не допомагає, пральна машина виводить на екран код помилки або просто вимикається.

Іноді пралка ставить цикл на паузу. Навіть якщо цикл продовжить працювати при розбалансуванні, то після його завершення ви отримаєте більш вологу білизну, ніж зазвичай. Тому краще не залишати цю проблему та спробувати усунути її. Але щоб це зробити, потрібно знати основні причини, що викликають дисбаланс.

Наступні фактори можуть вплинути на баланс барабана:

  • Прилад нестійкий, стоїть на нерівній підлозі, встановлено не за рівнем.
  • Відбувається навантаження барабана.
  • У пральній машині недостатньо речей, завантаження замало. Одяг скручується та розподіляється нерівномірно.
  • Різна щільність тканин.
  • Білизна заплуталася. Зазвичай таке трапляється, коли випрати вирішили підковдри та наволочки (пошивки), і всередину потрапляють дрібні речі.
  • Перевищено рекомендований обсяг вантажу, через що барабану стає складніше обертатися.
  • Можлива несправність модуля керування чи двигуна.

Як виправити помилку U6

Перший і найпростіший крок, що дозволяє уникнути помилки U6, переконатися, що пральна машина встановлена за рівнем і вирівняна правильно. Зафіксуйте та затягніть її ніжки, машина повинна стояти стійко.

Наступний крок – збалансувати завантаження білизни. За один цикл прання поміщайте барабан не менше 3-4 речей середнього розміру.

Розсортуйте білизну за типом тканини, щоб запобігти неправильному розподілу під час процесу прання та продовжити термін служби тканини. Йдеться про водопоглинання, яке різне в різних тканинах.

При пранні постільної білизни намагайтеся не завантажувати в барабан більше 2,5 кг білизни, тому що машинці складно рівномірно розкласти водночас дрібні речі та великі підковдри. Найкраща швидкість для прання постільної білизни – 800 об/хв.

Максимально допустима вага для одного циклу прання вказана для кожної моделі в інструкції з експлуатації. Середнє завантаження становить близько 5 кг за цикл. Однак, деякі пральні машини мають допустиму вагу завантаження до 10 кг, у цьому випадку пральна машина не працюватиме при недовантаженні.

Якщо після виконання всіх цих дій ви продовжуєте бачити код помилки U6/Ub на екрані пральної машини, можливо, виникла технічна проблема. Якщо в модулі керування виникла тимчасова несправність, просто вимкніть прилад і від’єднайте його від мережі на 5-10 хвилин, потім увімкніть його знову і натисніть “Старт”, щоб перевірити, чи код відображається як і раніше.

Якщо і це не допомогло, краще проконсультуватися з фахівцем, оскільки можлива поломка двигуна або дрібніших деталей.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту