Який цикл віджимання слід використовувати для якісного прання?

Який цикл віджимання слід використовувати для якісного прання?

Пройшовши довгий шлях з моменту винаходу першої пральної машини, що датується ще 17 століттям, сучасні машини покликані зробити наше життя ще простіше. Сучасні пральні машини автомат мають досить великий вибір різних варіантів та режимів для прання різних видів тканин.

Оскільки є багато різних варіантів, важливо вибирати правильні цикли для речей і матеріалів, які ми стираємо.

Що таке швидкість обертання?

Швидкість віджиму – це кількість обертів барабана всередині пральної машини за 1 хвилину. Ця швидкість вимірюється в обертах за хвилину (об/хв). Наприклад, якщо пральна машина налаштована на швидкість 1400 об/хв, то барабан пральної машини за одну хвилину обертатиметься 1400 разів. Чим вища швидкість обертання, тим більше води буде видалено з одягу наприкінці циклу прання.

Швидкість віджиму

Ви можете вручну змінити швидкість віджимання залежно від тканини, яку стираєте. Однак більшість пральних машин налаштовані на стандартну швидкість 1200/1400 об/хв – швидкість, яка підходить для більшості завантажень. Тому більшу частину часу вам не доведеться турбуватися про швидкість віджимання. Однак вам може знадобитися змінити швидкість при пранні делікатних речей або шовкових тканин. Ось стандартне керівництво:

  • Бавовна: 1000 – 1400 об/хв.
  • Джинсова тканина: 1000 об/хв.
  • Класичні сорочки: 800 об/хв.
  • Вовна: 600 об/хв.
  • Делікатні речі: 600 об/хв.
  • Шовк: 400 об/хв.

Який цикл віджиму створює найбільше шуму?

Як правило, чим вища швидкість обертання, тим голосніше буде віджимання. Це також може багато в чому залежати від балансу пральної машини. Якщо ви чуєте стукіт, то, як правило, вашу пральну машину необхідно відбалансувати або ви можете виявити, що барабан пральної машини потребує заміни.

Якщо ви хочете, щоб ваша пральна машина більшу частину часу працювала на віджимі зі швидкістю 1400 об/хв, то, можливо, ви захочете переключитися на пральну машину, яка дуже тиха, хоча в кінцевому підсумку вам доведеться заплатити трохи більше за цю особливість . Якщо ви хочете знизити рівень шуму, не купуючи нову машину, виберіть більш повільний цикл віджиму, що підходить для завантаження, яке ви перете.

Які переваги кожного циклу?

Вибір правильного режиму прання в пральній машині важливий для того, щоб ваш одяг прослужив і залишався в первозданному стані довгий час. Ось кілька циклів, які ви можете вибрати в залежності від речей, які ви стираєте:

Бавовна: найбільше підходить для бавовняних речей, що потребують інтенсивного прання (наприклад, рушників або простирадлом). У бавовняних програмах зазвичай передбачена висока швидкість віджиму, тому її не рекомендується використовувати для делікатних речей.

Синтетика: забезпечує прання при середньому навантаженні та низькій швидкості віджиму. Це найкраще підходить для синтетичних тканин, таких як спортивний одяг із поліестеру або одягу із сумішей акрилу.

Делікатне: підходить для делікатних тканин, таких як шерсть, шовк, мереживо чи тонкі блузки. Цей цикл забезпечує прання при мінімальному перемішуванні та низькій швидкості віджиму, що робить його ідеальним для прання нижньої білизни, мереживних виробів та інших делікатних матеріалів.

Швидке прання: ідеально підходить для тих, кому потрібно, щоб прання було здійснено за короткий час. Зазвичай це рекомендується лише для трохи забрудненого одягу. Завдяки скороченому циклу прання та високошвидкісному віджиму час сушіння можна значно скоротити. Не рекомендується піддавати вовняні, шовкові, мереживні вироби, вироби з бісеру та інші делікатні речі швидкого прання.

Ручне прання: цей режим можна використовувати для речей, які слід прати лише вручну. Зазвичай рекомендується піддавати шовк, м’яку бавовну або вироби, вишиті бісером, ручним пранням. Низька швидкість перемішування та низька швидкість віджиму запобігають розривам, розривам та розтягуванню тканини.

Який цикл віджиму видаляє найбільше води?

Чим вища частота обертання при віджимі, тим більше води видаляється з білизни. Таким чином, встановлення швидкості обертання 1600 об/хв дозволить видалити більше води з білизни, ніж, наприклад, при віджиму, встановленому на 900 об/хв.

У міру того, як одяг розкручується все швидше і швидше, вода, що проникла в неї, починає набирати сили. Хоча одяг залишиться прилиплим до зовнішньої частини барабана, вода почне підніматися з одягу і витікати з машини за допомогою водяного насоса. Чим швидше обертається барабан, тим більше води буде вилито, внаслідок чого білизна залишиться вологою, але не надто мокрою. Це також означає, що після розвішування білизна повністю висохне за менший час.

Який цикл найбільш енергоефективний?

Більшість сучасних пральних машин оснащені екологічно чистими режимами, що дозволяють прати одяг більш екологічним способом, не змінюючи швидкість віджимання. Однак, якщо ваша пральна машина не оснащена екологічно чистими налаштуваннями, вам краще прати одяг на стандартних налаштуваннях, що часто означає, що швидкість віджиму становить від 1200 до 1400 об/хв.

Корисна інформація:

Ремонт пральних машин у Києві;
Ціни на ремонт;
Діагностика;
Відгуки.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту