Як замінити вугільні щітки в пральній машині

Як замінити вугільні щітки в пральній машині

Щітка двигуна, яку ще називають щіткою, являє собою деталь, що служить для подачі електричного струму на частину двигуна, що обертається. Це живлення відбувається за рахунок тертя. Щітки пральної машини використовуються, зокрема, для зміни швидкості віджиму. Таким чином, роль щіток двигуна пральної машини полягає у забезпеченні енергією ротора двигуна.

Карбон двигуна є шматком графіту у формі паралелепіпеда. Вугілля знаходиться в хорошому стані і працездатне, якщо воно довге. Якщо його розмір не перевищує 1 см або менше, його необхідно замінити.

Вугільні щітки несправні, якщо:

  • двигун пральної машини не обертається,
  • пральна машина взагалі не вмикається,
  • обертання відбувається випадковим чином,
  • барабан обертається мало чи не обертається взагалі,
  • ви чуєте потріскування під час прання,
  • ви спостерігаєте іскри під час прання.

Вугільні щітки розташовані в задній частині пральної машини. Частина щітки, що стикається з частиною двигуна, що обертається, часто має скіс. Ось чому перед заміною необхідно визначити сторону, де знаходиться зношена вугільна щітка.

Щітки двигуна часто поставляються парами, тому найкраще змінювати їх разом. Вугільні щітки в пральній машині є важливими компонентами, які контактують з колектором двигуна, дозволяючи йому обертати і приводити в дію барабан. Згодом вугільні щітки можуть зношуватися, що призводить до збоїв у роботі двигуна пральної машини, зниження продуктивності або навіть повного виходу машини з ладу.

Якщо ви помітили незвичайні шуми, погане обертання або двигун не запускається, можливо, настав час замінити вугільні щітки.

На щастя, заміна вугільних щіток — відносно проста дія, яку можна зробити за допомогою правильних інструментів та уважного підходу.

У цій статті ми розглянемо, як змінити вугільні щітки в пральній машині.

Заміна вугільних щіток у пральній машині

Заходи безпеки

Перш ніж приступити до ремонту пральної машини, потрібно приділити першочергову увагу безпеки. Завжди відключайте машину від джерела живлення, перш ніж починати ремонт. Крім того, переконайтеся, що ви працюєте в добре освітленому місці й надягайте захисні рукавички, щоб запобігти травмам.

Необхідні інструменти

Щоб поміняти вугільні щітки в пральній машині, знадобляться такі інструменти:

  • Набір викруток
  • Плоскогубці
  • Рушники або ганчірки (щоб захистити підлогу та прибрати розлиту рідину)

Дії щодо заміни вугільних щіток

Необхідно пройти такі кроки, щоб замінити вугільні щітки в пральній машині:

Крок 1. Перевірте, що пральна машина відключена від джерела живлення. Якщо техніка ввімкнена, витягніть вилку з розетки.

Крок 2. Необхідно знайти, де розташований двигун у пральній машині. Рекомендуємо перед тим, як розкручувати техніку знайти посібник користувача пральної машини, схематичний малюнок внутрішнього розміщення всіх компонентів вашої моделі та візуально подивитися, як розміщений двигун у пральні.

Двигун і вугільні щітки найчастіше розташовують внизу або ззаду пральної машини. Зніміть кришку та панелі, що закривають доступ до двигуна. У цьому процесі вам допоможуть викрутки.

Крок 3. Діставшись двигуна, знайдіть вугільні щітки. Вони підключаються до двигуна проводами і утримуються на місці пружинними затискачами або гвинтами.

Зверніть увагу на положення і орієнтацію вугільних щіток перед їх зняттям. Рекомендуємо зробити фото та відео того, як розміщені та закріплені щітки.

Крок 4. Зніміть старі вугільні щітки. Використовуючи плоскогубці, від’єднайте щітки від двигуна, при цьому намагайтеся не пошкодити дроти або навколишні компоненти.

Якщо вугільні щітки закріплені гвинтами, зніміть їх скориставшись викруткою.

Крок 5. Встановіть нові вугільні щітки, для цього поєднайте щітки з контактною поверхнею двигуна, переконавшись, що дроти розташовані правильно. За необхідності скористайтеся інструкцією від виробника або перегляньте фото та відео, яке ви зробили перед тим як зняти старі вугільні щітки.

Важливо! Купуючи вугільні щітки, вибирайте саме ті, які підійдуть до вашої моделі пральної машини.

Крок 6. Закріпіть щітки. Якщо нові вугільні щітки утримуються на місці пружинними затискачами, обережно вставте їх у двигун і притисніть до колектора. Якщо гвинти використовуються, надійно затягніть їх, щоб утримати вугільні щітки на місці.

Крок 7. Перевірте довжину щітки і натяг пружини. Переконайтеся, що встановлені вугільні щітки мають достатню довжину та натяг пружини.

Щітки повинні мати хороший контакт із комутатором і мати достатній тиск для підтримки постійного контакту під час роботи. При необхідності відрегулюйте положення або натяг вугільних щіток, щоб забезпечити їх правильну роботу.

Крок 8. Після завершення заміни вугільних щіток встановіть назад всі кришки або панелі, які ви зняли раніше. Використовуйте відповідні гвинти, щоб закріпити ці компоненти на місці.

Крок 9. Тепер потрібно перевірити працездатність пральної машинки, для цього увімкніть вашу пральну машину до розетки. Виберіть та запустіть тестовий цикл. Спостерігайте за роботою двигуна, прислухайтеся до будь-яких незвичайних шумів або проблем. Переконайтеся, що барабан прання обертається плавно і рівномірно. Якщо агрегат працює правильно, без будь-яких проблем — означає, що нові вугільні щітки встановлені правильно.

Якщо ви почули незрозумілі звуки, зіткнулися з будь-якими проблемами чи підозрюєте несправність двигуна чи вугільних щіток, незважаючи на заміну, рекомендуємо проконсультуватися з професійним майстром з ремонту пральних машин.

Заміна вугільних щіток пральної машини – відносно не складне завдання, яке може значно покращити продуктивність і термін служби двигуна техніки.

Дотримуючись нашої інструкції та використовуючи відповідні інструменти, ви зможете успішно замінити зношені вугільні щітки та відновити роботу техніки.

Дана інструкція підійде до більшості брендів пральних машин: Ardo, AEG, Ariston, Gorenje, Ханса, Electrolux, Beko, Зануссі, Миле, Samsung, Канди, Kaiser, Вірпул, LG, Індезіт, Siemens, Bosch.

Завжди звертайтеся до посібника користувача пральної машини за конкретними інструкціями і рекомендаціями, оскільки в різних моделях процес заміни вугільної щітки може трохи відрізнятися. Регулярне технічне обслуговування та своєчасна заміна вугільних щіток допоможуть забезпечити оптимальну роботу апарату.

Якщо ви сумніваєтеся у своїх силах і не готові самостійно замінити вугільні щітки у пральній машині – телефонуйте нам. Майстри Helpservice.kiev.ua вирішать цю проблему якісно та в максимально стислий термін.

Корисна інформація:

Ремонт пральних машин у Києві;
Ціни на ремонт;
Діагностика;
Відгуки.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту