Як перевірити двигун пральної машини мультиметром

Як перевірити двигун пральної машини мультиметром

Двигун вашої пральної машини допомагає керувати барабаном та насосом. Якщо двигун вийде з ладу, ваша машина не зможе працювати. Імовірність відмови двигунів невелика, особливо з урахуванням сучасних технологічних досягнень, що допомагають підвищити якість.

Двигун, який використовується у пральній машині, якщо вона у вас сучасна, спроектований і виготовлений міцно. В ідеальних умовах ці двигуни повинні справно працювати і служити протягом усього терміну служби вашої пральної машини. Все, що потрібно, це провести правильну профілактику.

На жаль, трапляються випадки, коли двигун пральної машини може почати показувати такі проблеми, як невдалий запуск, перегрів, уривчаста робота, постійне спрацювання пристроїв навантаження по струму і дивні звуки під час роботи.

Це ознаки того, що потрібно перевірити свою пральну машину. Однак, якщо ваша пральна машина перестала працювати, можуть бути інші причини. Щоб переконатися, що причиною несправності є ваш двигун, необхідно провести випробування його ланцюгів. Тести дозволять вам визначити проблему та виконати планове технічне обслуговування вашої пральної машини.

Перевірка двигуна вашої пральної машини – це процедура, яку може виконати майже кожен, володіючи невеликими знаннями та декількома інструментами, які в основному є у більшості домашніх наборів інструментів. Одним із таких інструментів є цифровий мультиметр: доступний портативний діагностичний пристрій для зняття різних електричних показань. Цифровий мультиметр дає більш точні результати.

Як перевірити двигун пральної машини за допомогою мультиметра

Нижче описано докладний посібник про те, як перевірити двигун пральної машини за допомогою мультиметра.

Устаткування, необхідне для перевірки двигуна пральної машини

Для виконання рухових тестів вам знадобиться наступне обладнання та інструменти.

  • Утеплені робочі рукавички.
  • Цифровий мультиметр.
  • Плоскогубці з тонкими губками.
  • Плоский викрутка.

Крок 1 Вимкніть живлення двигуна

Від’єднайте машину від розетки або вимкніть її автоматичним вимикачем. Якщо ви не впевнені, який вимикач керує машиною, рекомендується вимкнути основне джерело живлення. Все це запобіжні заходи, щоб уникнути ризику ураження електричним струмом; з машинами може статися всяке.

Порада з безпеки: оскільки пральні машини працюють від мережі 220 вольт, ніколи не працюйте з увімкненим двигуном.

Крок 2 Знайдіть двигун: розберіть пральну машину, корпус двигуна.

По-перше, визначте, де на вашому пристрої встановлений двигун. Крім того, ви можете звернутися до посібника з експлуатації пральної машини. За допомогою викрутки зніміть задню панель, щоб отримати доступ до двигуна машини.

Перевірте, чи немає бруду у двигуні. Весь бруд, що накопичився, повинен бути очищений, так як іноді металеві контакти двигуна не замикаються.

Крок 3 Від’єднайте дроти

При доступі до двигуна, до нього підключені двопровідні дроти, від’єднайте їх від джгута дротів.

Вам слід сфотографувати або намалювати схему з’єднання проводів, тому що це допоможе вам запам’ятати їх при складанні.

Порада щодо безпеки: щоб видалити струм, що залишився, торкніться лезом викрутки однієї клеми, а стрижнем — іншої клеми.

Крок 4 Налаштування мультиметра та перевірка двигуна

Спочатку встановіть мультиметр на найнижче або RX1.Setting. Візьміть один із щупів мультиметра і торкніться ним однієї клеми на двигуні. Візьміть інший щуп і доторкніться до іншої клеми на двигуні. Перевірте показання мультиметра.

Якщо ваш двигун справний, його опір буде невеликим, тобто рівним нулю або близьким до нуля. Показ вказує на справність котушок двигуна.

Якщо показання високе або воно показує нескінченно, ваш двигун несправний.

Порада безпеки: завжди тримайтеся за гумові рукоятки щупів мультиметра при виконанні цих тестів.

Перевірка заземлення

Торкніться одним із щупів мультиметра металевого корпусу двигуна. Торкніться іншого щупа на кожній клемі, по черзі, і запишіть показання.

Якщо ваш двигун у порядку, ви не повинні були бачити жодних показань мультиметра, крім нуля, у цьому тесті. Будь-яке відображуване значення, відмінне від нуля, вказує на те, що ваш двигун не заземлений належним чином.

Якщо двигун не пройшов обидва тести, він несправний і потребує заміни.

Перевірка конденсатора двигуна

Пошкоджений конденсатор може призвести до відмови двигуна. Ось чому ми також розглянемо, як перевірити конденсатор двигуна. Як було рекомендовано, намалюйте схему або сфотографуйте двигун, щоб запам’ятати, як вони налаштовувалися при заміні.

# 1 Відключіть від джерела живлення

Як і в попередньому тесті, ви повинні спочатку відключити машину від будь-якого джерела живлення з міркувань безпеки.

# 2 Знайдіть і від’єднайте дроти від їх клем

Знайдіть пусковий конденсатор двигуна і зніміть його металеву кришку. Це більший із двох конденсаторів. За допомогою гострогубців від’єднайте два дроти від клем.

#3 Розрядіть робочий конденсатор

Щоб розрядити робочий конденсатор, помістіть один затискач типу крокодил від перемички на корпус конденсатора. Потім помістіть інший затискач типу “крокодил” на металевий стрижень плоскої викрутки.

Тепер помістіть лезо викрутки на одну з клем двигуна, а її вал – на іншу клему. Процедура закорочує конденсатор, усуваючи будь-який ризик ураження електричним струмом через накопичений заряд.

#4 Налаштуйте свій мультиметр

Налаштуйте мультиметр на зняття показів у омах. Доторкніться двома щупами один до одного, потім поверніть регулювальне колесо так, щоб воно вказувало вгору. (де читається 0)

# 5 Виконайте перевірки конденсатора

Доторкніться кожним щупом мультиметра до клем конденсатора. Чорний щуп повинен підключатися праворуч. Червоний щуп має піти вліво. При цьому стрілка показань мультиметра має стрибати від нуля праворуч, а потім повертатися до 0.

Тепер поміняйте місцями щупи мультиметра, щоби чорний йшов ліворуч, а червоний — праворуч. Стрілка показання повинна рухатись від 0, а потім повернутися.

Якщо стрілка не рухається в обох процедурах, конденсатор несправний і потребує заміни.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту