Як правильно прати спідню білизну

Як правильно прати спідню білизну

Стежити за чистотою спідньої білизни важливо для особистої гігієни. Однак різні правила для різних тканин можуть спантеличити: буває складно розібратися, як правильно випрати ту чи іншу нижню білизну.

Чи варто прати маленькі речі окремо або разом з рештою білизни? Чи варто взагалі прати нижню білизну в пральній машині автомат? Чи варто прати чоловічу нижню білизну так само, як і жіночу?

Щоб вам було простіше у всьому розібратися, ми відповімо на деякі питання на цю тему. Ми розглянули, які методи краще використовувати, яку температуру використовувати і що можна використовувати при багаторазовому пранні. Ну що ж, давайте перейдемо до суті.

Як прати спідню білизну вручну?

Деякі люди вважають за краще прати свої маленькі речі вручну, а інші вважають за краще поміщати їх у пральну машину. То що ж робити правильно?

Що ж, більшість нижньої білизни можна прати у пральній машині. Однак деякі матеріали необхідно прати тільки вручну. До них відносяться шовк і мереживо для спідньої білизни, але, якщо ви не впевнені, завжди краще перевірити етикетку для догляду за одягом.

Прання спідньої білизни вручну – це просте заняття, що не вимагає багато часу і сил.

  1. Наповніть миску теплою водою 30-40 градусів.
  2. Додайте пральний порошок або скористайтеся милом.
  3. Замочіть нижню білизну на кілька хвилин, а потім добре потріть їх у воді, видаляючи таким чином бруд.
  4. Після закінчення цього процесу прополощіть вашу спідню білизну в проточній теплій, чистій воді, щоб повністю видалити залишки мила або прального порошку.
  5. Тепер білизну потрібно висушити.

Як прати спідню білизну в пральній машині?

Перед початком прання нижньої білизни у пральній машині автомат вам необхідно:

  • ознайомитися з бирками та етикетками від виробника виробу, на яких наносять інформацію про догляд за білизною. Якщо вашу спідню білизну можна прати в машині, про це буде вказано на бирці для догляду за одягом. Це також дасть вам більше інформації про температуру сушіння, прасування та прання. Завжди краще звірятися з етикеткою для догляду за одягом, щоб ваша нижня білизна прослужила якомога довше. Виходячи з даних на бирці, ви зможете вибрати правильний режим циклу в пральній машині. Найчастіше це буде делікатний режим на низьких або середніх оборотах.
  • застебніть виріб. Всі гачки або інші види застібок можуть пошкодити як тканину нижньої білизни, так й іншого одягу.
  • бюстгальтери, корсети та інші вироби нижньої білизни, які містять жорсткі вставки, типу кісточок, необхідно перевірити щодо цілісності. Не потрібно прати спідню білизну в пральній машині автомат, якщо в місцях, де стоять кісточки, є пошкодження. Так як в таких випадках вставки можуть випасти і пошкодити інший одяг або ще гірше – барабан пральної машини.

Процес прання

  1. Отже, вивчивши бирку для догляду за вашим білизною, ви вже точно знаєте, яку температуру і який правильний режим прання вибрати на вашій машинці. Найчастіше це делікатне або ручне прання.
  2. Прати спідню білизну ви можете з іншим одягом. Головне, щоб цей одяг був з подібної тканини, відпирався в тому ж режимі, що ви вибрали для спідньої білизни та у відповідній кольоровій гамі. Нагадуємо, що біле перемо з білим, а чорне з чорним, а кольорове з кольоровим відповідно.
  3. Покладіть вашу спідню білизну в спеціальні мішечки для прання або спеціальний шар. Це дозволить вам делікатно випрати ажурні, дрібні вироби. Якщо у вас немає такого мішечка, як варіант ви можете скористатися наволочкою для подушки.
  4. Зверніть увагу, що для прання нижньої білизни в пральній машині не рекомендується додавати занадто багато прального порошку або рідкого засобу. До того ж рідкий засіб краще проходить процес полоскання, тому рекомендуємо поставити його в пріоритет для прання делікатних речей.
  5. Після закінчення прання нижню білизну необхідно дістати з мішечка, в якому вона стиралася. Чашки в бюстгалтерах важливо розправити руками, після чого вироби можна висушити на свіжому повітрі. Сушити спідню білизну можна як на мотузці, так і в горизонтальному положенні на рушник.

Яскраві вироби не рекомендуємо сушити під прямими променями сонця, оскільки виріб може вигоріти та стати бляклим.

Чи варто прати нижню білизну в пральній машині чи краще окремо вручну?

Важливий момент, застосовуючи прання машини ви ризикуєте пошкодити вашу нижню білизну, бюстгальтери, корсети та інші подібні вироби. Наприклад, таке прання швидше зношує тканину і призводить до втрати еластичності через падіння разом з рештою білизною. Тут вам вирішувати.

Прання дрібних речей вручну не займає багато часу та дозволить зберегти на довго виріб у хорошому стані.

Машинне прання так само чудово впоратися із забрудненнями і відпере білизну, при цьому від вас буде потрібно мінімум зусиль, а білизна буде цілком презентабельною.

Сподіваємося, ми змогли розкрити всі важливі аспекти цього питання.

Так само нагадуємо, якщо у вас є проблеми з вашою пральною машиною, то ви завжди можете викликати майстра додому для ремонту пральної машини та просто диагностування.

Корисна інформація:

Ремонт пральних машин у Києві;
Ціни на ремонт;
Діагностика;
Відгуки.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту