Що робити, якщо пральна машина Samsung не набирає обертів під час віджиму

Що робити, якщо пральна машина Samsung не набирає обертів під час віджиму

Одяг не повинен бути мокрим після прання в пральній машині. Відновіть цикл віджимання вашої машини за допомогою цих швидких порад і дізнайтеся, коли потрібно звертатися до професіоналів.

Чому моя пральна машина Samsung не набирає обертів під час віджиму або не віджимає воду? Чи варто викликати майстра з ремонту пральної машини Samsung, якщо вона не обертається, чи можливо вирішити проблему самостійно?

Якщо ваша пральна машина не набирає обертів при віджимі або не обертається, це може вказувати на несправність, яка потребує ремонту, але часто простий ремонт своїми руками може змусити пральну машину знову працювати.

Ось кілька поширених причин, з яких пральна машина не набирає обертів під час віджиму:

  • Білизна в барабані розбалансована або її занадто багато.
  • У вас можуть бути проблеми з живленням пральної машини або автоматичного вимикача.
  • Можливо, ви використовуєте неправильний тип прального порошку.

Скористайтеся наведеними нижче порадами щодо усунення несправностей, щоб визначити, чому ваша пральна машина не віджимає; вони повинні допомогти вам вирішити проблему, не наймаючи спеціаліста з ремонту пральних машин.

Зверніть увагу, що в деяких випадках вам може знадобитися зняти задню частину пральної машини, щоб перевірити внутрішні компоненти; це слід робити тільки після того, як машина відключена від мережі та перекрито джерело води.

Перерозподіліть білизну в барабані

Якщо ви ставите питанням, як полагодити пральну машину, яка не віджимається, вашою першою справою слід перерозподілити одяг у барабані. Незбалансоване завантаження білизни є однією з найчастіших причин неправильного віджимання. Іноді одяг може вкластися на один бік барабана, заважаючи руху пральної машини.

Найчастіше це відбувається при пранні великих і важких речей, таких як ковдри і важкі пальта. Пральна машина не обертається при великому завантаженні, тому ви можете отримати кращі результати, якщо витягнете кілька речей із барабана. Більше того, деякі нові машини не розвиватимуть високу швидкість при незбалансованому навантаженні, через що одяг буде мокрим.

Якщо ви підозрюєте, що проблема у вашій пральній машинці через розподіл білизни, спробуйте переставити зім’яту вологу білизну і знову запустити цикл віджиму.

Вирівняйте стиралку

Якщо пральна машина розташована на регульованій підставці нерівно, пральна машина не обертатиметься належним чином. Зверніть увагу на інші ознаки того, що машина стоїть нерівно, у тому числі надмірний шум і вібрацію під час прання. Щоб підтвердити, покладіть рівень на верхню частину машини. Якщо машина дійсно не вирівняна, відрегулюйте кожну ніжку машини вище або нижче, поки не встановіть техніку за рівнем.

Перевірте вилку та розподільний щиток, щоб переконатися, що пральна машина отримує живлення.

Ця порада може здатися простою, але, проте, вам слід все ж таки перевірити, чи підключена пральна машина до електромережі.

Якщо шнур живлення надійно закріплений у розетці, перевірте електричну панель у будинку, щоб переконатися, що автоматичний вимикач не спрацював.

Припиніть використовувати подовжувач у пральній машині

Міцний шнур живлення пральної машини слід підключати безпосередньо до розетки, а не до подовжувача.

Багато подовжувачів не можуть проводити достатньо електрики для живлення двигуна пральної машини, який згодом може перегрітися та вимкнутись. Пральна машина, ймовірно, знову почне працювати після остигання двигуна, але проблема, швидше за все, виникне знову. Крім того, використання подовжувача скоротить термін служби пральної машини. Якщо ви не можете перемістити пральну машину ближче до розетки, підключіть нову розетку на розумній відстані.

Використовуєте високоефективний миючий засіб

Якщо пральна машина не працює в режимі віджиму, можливо, проблема пов’язана з миючим засобом. Більшості пральних машин з фронтальним завантаженням потрібні високоефективні миючі засоби з низьким піноутворенням.

Якщо ви використовуєте миючі засоби, що містять ПА, у пральній машині з фронтальним завантаженням, може утворитися так багато піни, що датчики машини вважатимуть, що пральна машина надто заповнена. В результаті пральна машина не досягає достатньої швидкості віджиму, і в кінці циклу ваш одяг стає мокрим.

Якщо пральна машина не зливає воду і не віджимає воду, переконайтеся, що зливний шланг не перекручений.

Перегин перешкоджатиме потоку води до приладу і назад, в результаті чого пральна машина почне цикл віджиму, але не набере швидкість і не зможе злити її. Витягніть шайбу, огляньте її та переконайтеся, що шланг не перекручений, а потім обережно посуньте машину на місце, щоб знову не перетиснути шланг.

Перевірте, чи немає засмічення в дренажній системі

Якщо вам цікаво, чи насос, що заклинив, може призвести до того, що пральна машина не буде обертатися, відповідь однозначна. Дрібні предмети, такі як монети, ключі, гудзики або шпильки для волосся, можуть випасти з кишень і одягу і застрягти в шлангах, що з’єднують пральну машину зі зливальним насосом. Зрештою засмічений дренаж не дозволяє машині обертатися.

У деяких пральних машинах доступ до зливного насоса можна отримати, не знімаючи задню панель пральної машини, а в інших моделях потрібно зняти задню панель пральної машини. Інструкції для конкретної моделі див. у посібнику користувача. Потім зніміть хомути, що утримують шланги, очистіть всі виявлені засмічення та знову підключіть шланги.

Замініть або відрегулюйте приводний ремінь

Якщо ваша пральна машина не обертається, але видає шум, можливо, винен зламаний приводний ремінь. Щоб визначити, чи це так, зніміть задню частину шайби і візуально перевірте, чи знаходиться ремінь на шківі. Якщо це не так, можливо, вам доведеться замінити приводний ремінь. Обов’язково придбайте той, який виготовлений спеціально для вашої марки та моделі пральної машини.

Якщо ви спробували описані вище методи і вважаєте, що цикл віджиму пральної машини порушено, зверніться до професійного фахівця з ремонту пральної машини.

Запитання, відгуки та пропозиції:
Рубрики
Популярні записи
Бренд пральної машини
Прямий телефон майстра
розрахунок вартості ремонту
Додати коментар
Ми цінуємо час наших клієнтів і завжди готові швидко та якісно відремонтувати будь-яку поломку вашої пральної машини
* обов'язкове для заповнення
Наш адрес
м. Київ,
просп. Леоніда Каденюка, 14а
вхід з двору, чорна решітка
Працюємо в Святошинському, Солом'янському, Деснянському, Дарницькому, Подільському, Оболонському, Дніпровському, Шевченківському, Печерському, Голосіївському районі Києва
Консультація спеціаліста та розрахунок вартості ремонту